„Plecați peste Prut!”. Dodon nu vrea să aibă o întâlnire cu Sturza

„Plecați peste Prut!”. Dodon nu vrea să aibă o întâlnire cu Sturza

Liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarat că nu se va întâlni cu Ion Sturza și că nu îl va vota deoarece acesta „și-ar fi pierdut credibilitatea” încă în 1999. Mai mult decât atât, socialistul îi recomandă lui „să plece peste Prut, acolo unde îi este casa”. Declarațiile au fost făcute într-o postare pe facebok. 

Mesajul lui Dodon:

„Candidatul președintelui Timofti, domnul Ion Sturza, mi-a solicitat o întrevedere, în încercarea probabil de a obține votul deputaților socialisti în Parlament.Îi răspund pe această cale candidatului Sturza că Partidul Socialiștilor a luat o atitudine și o poziție clară față de situația politică din țară.Nu votăm niciun candidat la funcția de premier sau de președinte în actualul format al legislaturii.Și, oricum, pentru candidatul Sturza nu am fi votat în niciun format legislativ posibil. Pentru noi, ca și pentru majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, Ion Sturza a pierdut credibilitatea și legitimitatea politică încă la sfîrșitul anilor 1990.Niciodată nu vor fi date uitării măsurile antisociale pe care le-ați adoptat, restanțele de jumătate de an la salarii, plățile în caloși și produse alimentare, aroganța cu care ați tratat oamenii simpli.Așa că, domnule Sturza, ca să nu pierdem nici timpul nostru, nici timpul dumitale, din partea fracțiunii socialiste vă transmitem că nu veți avea votul deputaților noștri.Mai mult decît atît, vom examina în fracțiune dacă în general vom fi prezenți la acea ședință parlamentară.Vă dorim să aveți cît mai puține voturi și să vă treziți la realitate. Poate o să vă tratați de înfumurare.Plecați mai bine acolo unde vi-i casa, peste Prut - așa veți face măcar un lucru bun pentru moldoveni.Socialistii nu vor face jocul nici unei grupari oligarhice care lupta acum pentru preluarea controlului deplin asupra Moldovei.Obiectivul nostru este să ajungem cît mai rapid la alegeri anticipate, pentru a salva Moldova de clanurile oligarhice, pentru a reface economia țării și a reda oamenilor încredere în viitor. Sperăm ca după 29 ianuarie alegerile anticipate să devină inevitabile”.

Publicitate

Amintim că anterior și Marian Lupu a declarat că nu dorește să aibă o întîlnire cu Ion Sturza. Sturza a avut consultări cu liberal-democrații, cu reprezentanții PPEM a lui Iurie Leancă și cu Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal. Susținerea în Parlament deocamdată a fost declarată ferm doar de către PLDM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal