Ghimpu scrie despre mercenarii din jurnalism. Cheianu: Nu vrea să redevină om, măcar în al 12-lea ceas

Ghimpu scrie despre mercenarii din jurnalism. Cheianu: Nu vrea să redevină om, măcar în al 12-lea ceas

Liderul PL, Mihai Ghimpu, îi atacă într-o postare pe Facebook pe realizatorii emisiunii „Ora de Ras” de la JurnalTV, Anatol Durbală și Constantin Cheianu. Potrivit președintelui liberalilor, cei doi sunt „roboței programați și dirijați de cei doi hoți ascunși în Frankfurt”. În replică, Constantin Cheianu a declarat pentru Agora că este mirat de atitudinea lui Ghimpu, care în situația actuală a țării „se ia de jurnaliști”. Realizatorul JurnalTV a comentat că este un semn de neputință și de frică din partea lui Mihai Ghimpu. 

„Acești roboței programați și dirijați de cei doi hoți ascunși în Frankfurt, Germania, au uitat de onoare, demnitate, responsabilitate - despre„ce” spui, cui spui, le este în cot de limbajul licențios, de jumătățile de adevăr, care le debitează, acestea convenind doar stăpânilor lor...”, a scris Mihai Ghimpu pe Facebook.

Totodată, politicianul a adăugat că „Pentru acești mercenari din jurnalism toată lumea este hoață și toți oamenii sunt bandiți, înafară de ei și de patronii lor - Țopii, care sunt judecați pe bună dreptate pentru hoție”.

Publicitate

Realizatorul emisiunii „Ora de Ras” și „Mai pe scurt”, de la postul de televiziune JurnalTV a declarat pentru Agora că îi este foarte greu să comenteze aceste acuzații.

„Omul nu recurge la argumente logice şi nu îţi arată unde greşeşti ca jurnalist, ci te acuză cu sintagme de genul „Ţopii care au furat milioane”. Sau pur şi simplu spune falsuri, cum este acela că până acum nu l-aş fi criticat pe Filat. Eu l-aş trimite la toate emisiunile noastre din cei şase ani de când există ORA DE RAS şi MAI PE SCURT, ca să vadă că Filat a fost criticat mereu, dar ştiu că nu are rost, pentru că omul nu a spus-o ca să convingă pe cineva, ci pentru ca să denigreze”, a declarat Cheianu.

„Mihai Ghimpu nu vrea să redevină om”. Constantin Cheianu.

Autor:

Totodată, Cheianu a adăugat că „Mă miră faptul că astăzi, când ţara se află într-o situaţie cumplită, Mihai Ghimpu în loc să se ocupe de datoria sa de politician, adică să propună soluţii democratice de ieşire din criză, el se ia de nişte jurnalişti. Pe lângă faptul că este un semn de neputinţă şi de frică, mai arată şi scoate în evidență că Ghimpu insistă în rele. Şi că nici măcar în ceasul al doisprezecelea, nu vrea să redevină om, aşa cum a făcut-o, de pildă, preşedintele Timofti”.

Mihai Ghimpu și JurnalTV

Nu este primul incident între Mihai Ghimpu și un jurnalist de la postul JurnalTV. S-a întâmplat și pe data de 7 iunie în timpul celor două mitinguri care s-au desfășurat în centrul capitalei, organizate de Platforma DA și Partidul Liberal.

Jurnalistul l-a întrebat atunci pe Mihai Ghimpu dacă ultimul s-a întâlnit cu o zi înainte cu democratul Vlad Plahotniuc. În replică liderul liberal a întrebat dacă l-a văzut cineva. Întrebat pentru a doua oară despre ce ar fi discutat cei doi, Mihai Ghimpu a înşfăcat microfonul Jurnal TV şi aproape că a rupt-o la fugă cu el, îndemnând echipa Jurnal TV „să nu fie obraznică” şi „să asculte mitingul”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal