Ghimpu despre Sturza: După arestarea lui Filat au început să apară „lideri salvatori”

Ghimpu despre Sturza: După arestarea lui Filat au început să apară „lideri salvatori”

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a venit cu o continuare la precedenta sa postare pe Facebook în care scrie că Ion Sturza și-ar dori locul lui Vlad Filat. În nou mesaj, Ghimpu scrie că Sturza, prin lista sa de miniștri, ar fi arătat că este membru al Platformei DA, iar faptul că în lista Cabinetului de Miniștri al lui Sturza sunt și membri de partid a fost calificat de Mihai Ghimpu drept „ipocrizie”.

Vedeți mai jos mesajul integral al liderului PL, Mihai Ghimpu

Iată, în aceste condiții apare Platforma DA, mai apoi Maia Sandu și Ion Sturza, propulsați în calitate de alternativă, împinși în față, înainte; că înainte, vorba lui P. Lucinschi, era mai bine. Folosind nemulțumirea cetățenilor, pe care "șeful" verde i-a adus la sapă de lemn după furtul miliardului (da poate și mai mult de-un miliard, dacă ne amintim de contrabanda cu țigări, spirt, etc.), ei au început "lupta" pentru dreptate, "lupta" împotriva oligarhilor, hoților, împotriva tuturor, inducînd în mintea oamenilor ideea, că anume ei și numai ei vor această bunăstare și dreptate pentru oameni ! A lupta pentru binele oamenilor e un lucru foarte bun și salutabil! Dar, haideți să ne amintim, că această "luptă" n-a apărut atunci, când s-a aflat de furtul miliardului, adică în noiembrie 2014, ci doar atunci, când a fost reținut nașul lui V. Filat ! Și s-a intensificat și mai mult, cînd a fost închis însuși Filat.

Anume după arestarea acestuia apar "lideri salvatori", care se lansează în politică, promițându-le oamenilor marea și sarea, dar de fapt urmărind salvarea corabiei care se scufundă, construite și conduse până mai ieri de "căpitanul" V. Filat. Componența Guvernului prezentată de Ion Sturza ne duce la gândul, că dl Sturza nu s-a sfiit nici pe o clipă să ne arate că, de fapt, dânsul face parte din această Platformă DA, mai corect spus din Platforma FȚȚ (Filat-Țopa-Țopa) !!! Și că de mâine ea se va numi nu Platforma FȚȚ, ci Platforma SȚȚ (Sturza-Țopa-Țopa) ! Doamne, câtă ipocrizie, să-i faci public "găinari", ca după aceea să incluzi în lista membrilor Guvernului oamenii lor !...

Acum despre vot: mai ieri spuneam că eu aș vota pentru Guvernul Sturza, dar să văd ce decizie va lua Biroul Politic; azi văd, că m-am grăbit. Și m-am grăbit, pentru că am crezut în spusele candidatului desemnat, că va veni cu oameni tehnocrați -dar, după cum se vede, nu a fost să fie așa !!! Dl Sturza a venit cu oameni din alte partide; partide, cărora cetățenii nu le-au dat vot de încredere la alegeri... și atunci nu înțeleg cum se leagă în capul dumnealui faptul, că, fiind partid în afara parlamentului, adică în opoziție față de majoritatea parlamentară, te trezești totodată și la guvernare, pentru că faci parte din Guvern !!! Am impresia că Ion Sturza vrea locul lui V. Filat.

Din nou, la noi - ca la nimeni ! Și ce-i interesant, că și ei vorbesc despre dragostea față de popor, ca pe timpuri V. Filat; dar mă tem că ajungând în funcții, vor uita și ei de oameni, așa cum au făcut-o majoritatea celor ce au condus această chinuită Republică de la Independența încoace!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal