„Suntem gata să negociem, discutăm și să ajungem la o decizie de formare a majorității și să vedem și candidatura. Rămâne, s-au vehiculat mai multe: Lupu, Candu, Plahotniuc, vedem cine va fi candidatura din partea PD”, a declarat Ghimpu după ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal.

 

 
 

Întrebat dacă vor vota pentru Plahotniuc la funcția de prim-ministru, Ghimpu a adăugat că nu se orientează la persoane, dar la „cauză”, integrarea europeană și popor. Ghimpu a adăugat aici că „au mers din 2009 și cu Plahotniuc și cu Filat. Alții nu sunt”.

Liderul și-a revizuit poziția față de cei 14 deputați comuniști care au părăsit fracțiunea la sfîrșitul anului trecut. De această dată, acesta declară că dacă doresc să susțină cursul european, să o facă.

„Ei vin să susțină cursul european, implementarea Acordului de Asociere”, a declarat Mihai Ghimpu. 

Ghimpu a adăugat că urmează să se consulte spre seară cu democrații, iar o decizie ar urma să fie luată urgent, întrucât nu este mult timp la dispoziție.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!