„În cadrul acestei întrevederi l-am informat pe președinte și am prezentat declarația privind constituirea unei declarații, care a fost semnată de 56 de deputați. Cu toate acestea, s-ar putea ca mâine-poimâine să fie mai mulți. Majoritatea constituită prin această declarație, până cel târziu miercuri, va înainta un candidat la funcția de premier”, a declarat Marian Lupu. 

Lupu a subliniat că noua majoritate a fost formată „nu doar pentru a investi guvernul, ci o platformă care va funcționa permanent”. 

Agora amintește că luni seara a fost făcută publică o declarație a șapte deputați PLDM, Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spatari şi Aliona Goţa, care au anunțat că vor sprijini crearea noii majorități parlamentare și vor vota pentru un nou guvern. Marian Lupu a anunțat că, în aceste condiții, grupul liberal-democraților care ar vota un guvern poate să crească în următoarele zile. 

La consultări au participat deputații PL Mihai Ghimpu, Corina Fusu și Alina Zotea, reprezentantul celor șapte deputați PLDM care au anunțat că vor susține un premier democrat, Vladimir Hotineanu, dar și reprezentanții PD Marian Lupu, Dumitru Diacov și Andrian Candu, La ședință au fost și transfugii din PCRM, Artur Reșetnicov și Violeta Ivanov.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!

"

"