Președintele Timofti a desemnat candidatul: Ion Păduraru!

Președintele Timofti a desemnat candidatul: Ion Păduraru!

Președintele Nicolae Timofti a semnat Decretul de desemnare a candidatului la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Este vorba de consilierul său - Ion Păduraru. Potrivit Decretului prezidențial, Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile. Vedeți mai jos declarația președintelui Nicolae Timofti.

„Dl Ion Păduraru se desemnează pentru funcția de prim-minstru.

Am luat această decizie în situații concrete, aș spune nu ușoare pentru Republica Moldova. Mă refer la situația economică în care ne aflăm acum. Multe probleme legate de buget sunt în așteptare.

Publicitate

Am reieșit din faptul că alianța majoritară nu a întrunit numărul necesar de voturi. Din numărul de 56 s-au retras șapte. Curtea Constituțională a hotărât că majoritatea parlamentară are dreptul la un mandat dacă întrunește jumătate din voturi. Am cerut reconfirmarea semnăturilor. Acest lucru nu s-a întâmplat. Așa că am decis. Eu pe domnul Păduraru îl cunosc bine. Are calități de manger, este un om cu inițiativă. Gândește la nivel statal. Sunt convins că întrunește toate condițiile de integritate. O să aibă de muncit foarte mult. Am convenit să formeze Guvernul din oameni pricepuți, competenți, din domeniile pe care le vor administra. Sper că parlamentarii o să-i acorde votul de încredere”, a declarat Nicolae Timofti.

Potrivit Decretului prezidențial, domnul Ion Păduraru este autorizat să întocmească programul de activitate și lista Guvernului și să le prezinte Parlamentului spre examinare în termen de 15 zile.

Domnul Ion Păduraru este născut la 18 ianuarie 1961 în satul Țâpletești, raionul Sângerei, Republica Moldova. Este de profesie jurist. În perioada 1998-1999 a deținut funcția de ministru al Justiției, în cabinetele Ion Ciubuc 2 și Ion Sturza. Anterior a activat în calitate de procuror, judecător, șef a Secției juridice a Cancelariei de stat, vice-ministru al Justiției. În perioada 1996-2012 a fost, cu intermitențe, avocat și decan al Baroului Chișinău.

Din luna aprilie 2012 și până în prezent a funcționat în calitate de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Este căsătorit și are 2 copii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal