Ministerele sub semnul întrebării sunt:

- Ministerul Afacerilor Externe și integrării Europene, condus de Natalia Gherman, ea fiind și vicepremier

-Ministerul Afacerilor Interne, condus acum de Ion Balan,

- Ministerul Finanțelor, aflat acum sub conducerea lui Anatol Arapu,

- Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în fruntea căruia se află Ion Sula,

- Ministerul Tineretului și Sportului, condus de Loretta Handrabura.

Nu se știe deocamdată cine va ocupa locul lui Pavel Filip la Ministerul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor. PD, care gestiona acest portofoliu ar putea „promova” unul din viceminiștri, sau ar putea aduce pe cineva din exterior.

Totodată, cel mai probabil Valeriu Munteanu, Iurie Chirinciuc, Corina Fusu și Anatol Șalaru vor continua în calitate de miniștri la Mediu, Transporturi, Educație și Apărare, fiind propuși din partea Partidului Liberal.

Totodată, dintre miniștrii PD, Monica Babuc ar putea rămâne la Cultură, Vladimir Cebotari la Justiție și Vasile Bîtcă la Dezvoltare Regională. Ruxanda Glavan ar putea rămâne la Ministerul Sănătății.

Totodată, din oficiu sunt desemnați ca membri ai Guvernului președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, și Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!