VIDEO. Pavel Filip vorbește despre cauza eșecului televiziunii digitale terestre: Avem o structură foarte dezvoltată de internet

VIDEO. Pavel Filip vorbește despre cauza eșecului televiziunii digitale terestre: Avem o structură foarte dezvoltată de internet

Premierul desemnat Pavel Filip consideră că televiziunile nu acceptă să emită semnalul prin intermediul multiplexului digital, din cauza rețelei dezvoltate de internet prin fibră optică. Totuși până în prezent nu a fost anunțat tariful de difuzare a semnalului digital terestru, iar CCA nu a anunțat un concurs pentru acordarea licenței de emisie.

„În ceea ce privește televiziunea digitală terestră, noi deja am aprobat programul și am realizat primul multiplex. Totuși prea puțină lume cunoaște că posturile de televiziune vin cu greu în acest multiplex digital. Nu vreau să zic că îmi pare rău, fiindcă avem o structură foarte dezvoltată de internet în toată țara: 75% din localități au internet prin fibră optică, ceea ce înseamnă că au acces la sute de canale de televiziune prin internet”, a declarat Pavel Filip în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității științifice care a avut loc pe 19 ianuarie 2016, care a fost transmisă de privesc.eu.

Nu este clar cum au refuzat radiodifuzorii să emită semnalul prin intermediul multiplexului digital terestru, dacă nu se cunoaște tariful de difuzare. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) refuză să ofere aceste date, chiar dacă circulă multe zvonuri despre costurile exagerate pentru acest serviciu.Totodată, până în prezent CCA nu a anunțat concursul pentru eliberarea licențelor de emisie și a autorizațiilor de retransmisie pentru utilizarea capacității multiplexului digital terestru.

Publicitate

Întreprinderea de Sat Radiocom urma să asigure până la finele 2015 acoperirea 80 % din populația Republicii Moldova cu semnal TV în format digital prin intermediul primului multiplex național. Totodată doar canalul public Moldova 1 emite pe această frecvență, în regim de test.

Amintim că în cadrul ședinței Parlamentului din 31 iulie 2015 a fost votată prelungirea termenului de tranziție la televiziunea digitală terestră, până pe 31 decembrie 2017. Cu toate că conform obligațiilor semnate față de partenerii internaționali de către Republica Moldova, data limită de trecere la emisia digitală era iunie 2015.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal