Schemă de racolare a persoanelor? Mărturiile unei tinere din Chișinău

Schemă de racolare a persoanelor? Mărturiile unei tinere din Chișinău

În ultima perioadă, tot mai des sunt anunțate cazuri de disparție a persoanelor, atât pe teritoriul Capitalei, cât și în diverse regiune ale țării. Fenomenul a trezit un val reacții și îngrijorare în societate. Mai mult, unele voci susțin că aceste persoane ar putea fi racolate pentru a fi ulterior traficate. Solicitați de Agora, responsabilii de la Ministerul de Interne au declarat că s-au autosesizat și că în scurt timp vor veni cu o notă informativă privind numărul cazurilor înregistrate în ultima perioadă.

O tânără a mărturisit pentru Agora că a trecut printr-o situație bizară care ar semăna cu o schemă de racolare a ființelor umane. Situația s-a întâmplat zilele trecute în sectorul Rîșcani al Capitalei.

„S-a întâmplat în sectorul Rîșcani din Chișinău. S-a apropiat de mine un băiat de vreo 9-11 ani, nu era îmbrăcat sărăcăcios ca să spui că cerșește. Mi-a zis: - Doamnă, doamnă aveți un leu să-mi dați? Eu l-am refuzat și am mers mai departe. În spatele meu mergea un cuplu, dar de ei nu s-a apropiat. Peste vreo cinci pași am întors capul și am văzut că băiatul se apropie de marginea străzii și credeam că vrea să traverseze pe partea opusă. Dar el mergea încet și în drept cu el se deplasa o mașină, care avea o viteză mică. Peste câteva minute am întors iarăși capul, băiatul nu mai era în spatele meu, în schimb mașina continua să se deplaseze cu viteză mică. Mașina a început să meargă cu o viteză mai mare și se oprise la vreo 50 de metri distanță de mine. Când am ajuns în drept cu mașina, șoferul a apăsat pe accelerator, s-a uitat câteva secunde la mine și a intrat în una din curțile blocurilor. M-am speriat și m-am îndreptat cât mai repede acasă”, a declarat tânăra care a solicitat să-i păstrăm anonimatul.

Publicitate

Unul din cele mai răsunătoare cazuri de dispariție s-a întâmplat la 11 ianuarie curent când Gabriela Patrașcu, o tânără de 19 ani, studentă în anul I la Universitatea de Medicină, a dispărut fără urmă. După mai bine de o săptămână, poliția spune că este în căutarea fetei, chiar dacă nu are niciun indiciu.

Părinții, rudele, prietenii, dar și persoane necunoscute au pornit zilele trecute în propria căutare. Au cutreierat parcurile din sectorul Rîșcani, acolo unde tânăra obișnuia să se plimbe, dar fără niciun rezultat.

La 18 ianuarie, poliția a anunțat despre dispariția unei alte fete din raionul Soroca. Minora a plecat de acasă la 22 decembrie 2015 și nu s-a mai întors.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal