Conducerea companiei respinge acuzațiile calificându-le drept răzbunare și încercare de a stopa prestarea serviciilor moderne de IPTV (tehnologie de accesare a conținutului media prin Internet) în regiunile țării.  

Potrivit managerului de proiect în cadrul companiei Alexei Munteanu, StarNet este deținătorul doar a infrastructurii și nu face retransmisie de canale TV către clienții săi în mod direct. Acest serviciu de conținut multi-media este prestat în parteneriat cu o companie locală „TV-BOX” SRL (titular de licență și parte terță a contractelor de prestare servicii). Potrivit managerului companiei „TV-BOX”, Alexandru Godoroja, pe parcursul celor trei ani de activitate au fost achitate peste 17 milioane de lei pentru drepturile de autor în privința conținutului media.

„StarNet va da în judecată companiile și persoanele fizice care și-au permis să denigreze imaginea StarNet, astfel prejudiciind activitatea companiei”, a declarat președintele Concernului StarNet, Alexandru Machedon.

Potrivit reprezentanților companiei, valoarea brandului StarNet este evaluată la 16 mln de euro.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, operatori de cablu din nordul și sudul țării au acuzat compania StarNet de concurență neloială și acțiuni ilegale în serviciile pe care le prestează. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!