VIDEO. Cine minte?! Diacov: Inaugurarea Guvernului a fost anunțată la ora 19.00. Țurcanu: Am aflat abia la 22.05

VIDEO. Cine minte?! Diacov: Inaugurarea Guvernului a fost anunțată la ora 19.00. Țurcanu: Am aflat abia la 22.05

Procedura de inaugurare a noului Cabinet de miniștri, în special ora la care a avut loc festivitatea, a trezit un val de critici în societate. Mai mult, atunci când sunt întrebați de ce s-a ales ca Guvernul Filip să fie învestit la miez de noapte, fără un anunț public în prealabil, demnitarii oferă răspunsuri contradictorii. 

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că s-a anunțat public faptul că membrii Guvernului Filip urmau să depună jurământul în fața președintelui în aceeași seară în care Parlamentul a acordat vot de încredere. Mai mult, acesta susține că inițial s-a stabilit ca festivitatea să aibă loc la ora 19.00.

„Inaugurarea a fost la miez de noapte pentru că miniștrii nu au putut ieși din Parlament”. Dumitru Diacov.

Publicitate

Autor:

„A fost anunțat public. Au fost știri în presă că la ora 19.00 se pregătește învestirea Guvernului. Dar, la acea oră miniștrii nu puteau ieși din clădirea Parlamentului, pentru că era înconjurată de protestatari”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Nu am participat la inaugurare pentru că nu eram îmbrăcat corespunzător”. Vlad Țurcanu.

Autor:

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, Vlad Țurcanu, spune că în urma discuțiilor purtate în seara zilei de 20 ianuarie cu șeful statului, s-a convenit ca procedura de învestire să nu aibă loc în aceeași zi.

„Recomandarea mea a fost ca acest lucru să nu se întâmple”. Vlad Țurcanu.

Autor:

„La ora 22.05 am aflat că totuși va avea loc depunerea jurământului, atunci când am fost preluat de acasă pentru a ajunge la Președinție și am aflat pe drum. Nici nu am asistat la ceremonie pentru că nu eram îmbrăcat corespunzător. Noi am avut o discuție cu dl președinte în seara zilei de ieri (20.01.2016 - n. r.) și recomandarea mea a fost ca acest lucru să nu se întâmple, adică să existe o ceremonie fără ca aceasta să fie anunțată în prealabil. Consilierii și președintele am ajuns la concluzia că acest lucru nu se va întâmpla. Probabil au fost alte discuții la care nu am participat și s-a decis ca inaugurarea să aibă loc fără ca să fie informat publicul și jurnaliștii, așa cum se întâmplă de obicei. Urma să anunțăm abia după consumarea evenimentului”, a afirmat consilierul prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiuni „Interpol” de la TV7.

Menționăm că redacția Agora a aflat despre faptul că membrii Guvernului Filip ar putea depune jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti abia la ora 23.25, din surse neoficiale.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal