„Am decis să cerem grupurilor de protestatari o analiză juridică prin care ei propun alegerile parlamentare anticipate. Ca decizie politică noi credem că alegerile nu sunt o soluție. Guvernul trebuie să acționeze rapid. Alegerile anticipate ar însemna trei luni de campanie electorală, apoi cel puțin o lună de învestire a unui nou Guvern. Ceea ce înseamnă încă o perioadă de dispute politice fără acțiuni practice”, a declarat Candu.

În discursul său ținut în această seară, președintele Parlamentului a făcut apel la calm și responsabilitate. 

„Guvernul a fost învestit în momente extrem de dificile, pe fundalul unui blocaj din partea opoziției și apoi blocarea miniștrilor în Parlament. Evident că astfel de acțiuni nu sunt cele mai democratice, dar noi am încercat să ieșim din ele cu calm. Noi considerăm că dialogul cu liderii protestatarilor trebuie să continue. Mă adresez organizatorilor ca protestele să se desfășoare în limitele legii. Să nu admiteți ca ele să deranjeze pe alți cetățeni, să nu profanați monumente, să nu blocați activitatea instituțiilor statului”, a subliniat Candu.

Speakerul a mai adăugat că actuala putere este gata să dialogheze și în continuare cu liderii manifestanților, și că luni, 25 ianuarie, va avea loc o discuție pentru a vedea care este viziunea acestora. „Să ne pună la dispoziție expetiza lor juridică. Să se implice pentru a determina care sunt prioritățile. Suntem gata să îi luăm ca parteneri pentru a seta prioritățile și a accelera reformele”, a conchis președintele Parlamentului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!