Noul guvern, numit un guvern al dezacordului, a apărut la Chișinău în 6 minute - atâta timp a durat ședința celor care au decis să-și mențină puterea în Republica Moldova. Evenimentele de la Chișinău au fost supranumite Revoluția din disperare, asta deoarece cea mai săracă dintre republicile fostei Uniuni Sovietice, care a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, așa și nu a putut să se ridice în picioare, anunță prezentatoarea știrilor de sinteză a săptămânii, Irada Zeinalova înainte de a difuza reportajul despre evenimentele recente din Republica Moldova, transmite Agora cu referire la postul de televiziune Pervîi Kanal.
„Desemnarea extrem de rapidă a guvernului a și fost ultima picătură, iar acum toate partidele de opoziție insistă că protestul este pașnic, în Europa deja ne-am integrat, de aceea cerem doar un singur lucru - ca puterea să pună mintea în mișcare și să salveze țara, de altfel conform documentele semnate acum câțiva ani, în cazul revoltelor în Republica Moldova va intra armata românească și administrația românească. Astfel punând capăt, statului independent Republica Moldova”, se spune în reportaj.
„Cu corturile lângă Parlament și cu speranța unei schimbări, oamenii nemulțumiți de acțiunile autorităților moldovene protestează zi și noapte. A patra lună la rând, ei trăiesc în corturi în piața centrală a Chișinăului. De frigurile lunii ianuarie se salvează cum pot. Sloganurile scrise pe pancarte la toți sunt asemănătoare: hoții - la pușcărie, puterea - oamenilor. Protestatarii cer dizolvarea parlamentului, alegeri anticipate și demisia premierului Pavel Filip desemnat în această săptămână.
Miercuri, deputații fără dezbateri, fără să se intereseze de conținutul programului într-un timp record de 6 minute au desemnat nu doar candidatul la funcția de prim-ministru, dar și întreagă componență a noului guvern”, povestește jurnalista rusă.
Fostul Cabinet a fost dizolvat după acuzații că ar avea legături cu oligarhi și scandaluri de corupție. Ex-premierul Vlad Filat a fost arestat fiind suspectat de furtul unui miliard de dolari! Un cinism nemaivăzut este și faptul că Pavel Filip, ca și fostul șef al Cabinetului de miniștri, este considerat o creatură a oligarhului Vladimir Plahotniuc, vice-președintele Partidului Democrat aflat la guvernare. Drept răspuns, miercuri seara, mii de protestatari, adversarii oligarhilor și funcționarilor corupți, au luat cu asalt clădirea parlamentului.
„Protestatarii cer ca evenimentele din țară să nu fie comparate cu Maidanul din Ucraina. Totodată, ei promit că protestele vor fi desfășurate până vor fi atinse obiectivele. Toată lumea trebuie să înțeleagă - oamenii își vor apăra dreptul de a decide soarta țării până la victorie”, conchide autorul reportajului.
Vezi și aceste știri

Zelenski susține că aproape toți oamenii blocați în subsolurile uzinei Azovstal au fost evacuați

Maia Sandu despre nivelul înalt de inflație: Toate instituțiile statului trebuie să-și facă treaba mai bine decât și-au făcut-o până acum
