VIDEO. Dosarul Filat: La următoarea ședință se vor prezenta probele acuzării

VIDEO. Dosarul Filat: La următoarea ședință se vor prezenta probele acuzării

Vlad Filat se declară în continuare nevinovat în fața instanței, potrivit apărătorului acestuia, Igor Popa. Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în cadrul primului dosar a lui Vlad Filat. Potrivit avocatului Igor Popa, apărarea deputatului a solicitat anularea procesului penal dar și să i se permită lui Filat să vorbească în fața presei. Cererile au fost însă respinse de instanță.  Totodată, joi urmează să aibă loc audierea probelor acuzării.

Pe durata ședinței Filat a fost văzut cum intra și ieșea dintr-un cabinet în altul. În tot acest timp jurnaliștii îi adresau întrebări referitoare la cei 8 deputați PLDM care au votat pentru guvernul PD condus de Pavel Filip.

„Nu am comunicat cu nimeni din cei 8 deputați care au votat guvernul FIlip. Rog să fie întrebați fiecare din ei de ce. Mesajul meu a fost de păstrare a unității echipei și partidului”, a fost mesajul lui Filat transmis prin intermediul avocatului său, Igor Popa.

Publicitate

Cererile apărării

Potrivit avocatului în debut au fost înaintate câteva cereri care au fost respinse de instanță printre care anularea procesului prin stabilirea unei „nulități a rechizitoriului” dar și să i se permită lui Filat să vorbească presei.

„Îngrădirea dreptului la comunicare este arbitrară și abuzivă”, a precizat apărarea lui Filat

La rândul său, procurorul Bețișor a declarat că pretențiile apărării au fost neîntemeiate și care vin să tergiverseze examinarea cauzei penale. „După cum s-a menționat anterior sunt anumite restricții și riscuri în ce privește comunicarea inculpatului cu presa. Acest demers a fost inoportun, iar acest demers a fost respins”, a precizat Bețișor.

https://agora.md/videoframe/2015/620

Tot astăzi a fost stabilită ziua când va fi inițiată cercetarea judecătorească, aceasta fiind joi, 28 ianuarie ora 11:00, unde potrivit apărării lui Filat „va fi ascultată învinuirea expusă de procurori”.

„El a spus că nu este de acord cu hotărârile judecătorești anterioare. Se declară nevinovat și prezumția de nevinovăție încetează o dată cu sentința. Până atunci este nevinovat”, a comentat Igor Popa.

Amintim că Filat a fost arestat pe data de 15 octombrie 2015 în urma unui autodenunț a primarului de la Orhei, Ilan Shor. Potrivit acestui document, Filat este acuzat de trafic de influență.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal