Prin decizia emisă joi, 28 ianuarie, Curtea de Apel Chişinău a constatat că apelul ASITO este neîntemeiat.
„Am mizat pe un proces echitabil, lucru care s-a înfăptuit. Ne bucurăm că a fost evitată o tentativă de subminare a sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală”, a declarat Mariana Gulian, şeful adjunct al Direcţiei Juridice a CNAM, după şedinţa de judecată.
Amintim că, în aprilie 2012, ASITO a acţionat în judecată CNAM, cerând să-i fie achitată o sumă de peste 4.3 milioane lei, care ar constitui costul serviciilor medicale prestate în perioada februarie 2009-februarie 2012 de instituţiile medico-sanitare persoanelor asigurate facultativ, în baza contractelor încheiate cu compania privată de asigurări.În primă instanţă, pe 20 mai 2015, Judecătoria Râşcani din mun. Chişinău a dat câştig de cauză CNAM, respingând cererea ASITO ca fiind nefondată.
Hotărârea Curţii de Apel Chişinău este definitivă şi constituie un precedent în delimitarea asigurării medicale obligatorii de cea facultativă, în condiţiile în care CNAM nu are careva obligaţiuni contractuale faţă de companiile private de asigurări, acestea având contracte încheiate direct cu instituţiile medico-sanitare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.