Administrația publică locală a anunțat astăzi că beneficiarul terenului și a clădirii cinematografului a propus valorificarea pământului pentru a construi un bloc locativ.

„Se propune un stil high-tech, dar dacă ne uităm la construcțiile deja existente, acesta nu se încadrează în peisaj. Construcția care este mai simplă arhitectural cred că ar avea dreptul la existență. Dosarul cu acest obiectiv se află spre examinare, aspectul clădirii va fi discutat. Acest proiect va fi plasat pe site-ul primăriei Chișinău și va fi dezbătut”, a precizat viceprimarul Nistor Grozavu.

Grozavu a dat asigurări că dacă construcția va fi realizată, monumentul Luptătorului pentru puterea sovietică, dar și spațiile verzi vor fi păstrate integral. Autoritățile au mai menționat că la primul etaj va fi păstrată o sală pentru vizionarea filmelor, însă vor fi amplasate și spații comerciale. Celelalte etaje ale blocului vor fi locative. 

FOTO: captură video Realitatealive.md

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!