Comentariul MAIB pe marginea declarațiilor lui Veaceslav Negruța

Comentariul MAIB pe marginea declarațiilor lui Veaceslav Negruța

Moldova Agroindbank a emis un comunicat de presă urmare a declarațiilor făcute de fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța. Textul comunicatului îl puteți vedea mai jos.

În legătură cu unele declaraţii eronate făcute de Veaceslav Negruţa, neargumentate şi capabile să inducă în eroare opinia publică, BC „Moldova Agroindbank” SA aduce la cunoştinţa mijloacelor de informare în masă, publicului larg, tuturor clienţilor săi informaţii oficiale menite să prezinte situaţia obiectivă la subiectele evocate.

 1. BC „Moldova Agroindbank” SA îşi desfăşoară activitatea în stricta conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte dezvăluirea informaţiei cu privire la activitatea băncii, aceasta fiind făcută publică în modul stabilit de Banca Naţională a Moldovei. Mai mult, pentru o monitorizare mai detaliată a activităţii băncii a şi fost instituită supravegherea specială a BNM, în conformitate cu Art. 371 din Legea instituţiilor financiare. Reiterăm cu acest prilej că supravegherea specială a BNM este o oportunitate în plus pentru a exclude orice suspiciune vizavi de modul transparent de gestionare a afacerii băncii - în calitate de bancă sigură de încredere care se bucură de o credibilitate foarte înaltă din partea numeroşilor clienţi - atît a persoanelor fizice, cît şi a celor fizice. Amintim în context că anume pentru prezentare transparentă, excelentă şi dezvăluire exhaustivă a informaţiei în Raportul Anual BC „Moldova Agroindbank” SA a obţinut Premiul de Aur al Asociaţiei băncilor Europei Centrale şi de Est (BACEE) pentru anul 2015.

 2. În pofida situaţiei economice complicate din ţară şi, prin urmare, a dificultăţilor cu care se confruntă agenţii economici, calitatea portofoliului de credite al băncii este una sănătoasă, iar cota creditelor expirate raportată la portofoliul curent este una absolut nesemnifictaivă care nu poate afecta situaţia financiară a instituţiei. BC „Moldova Agroindbank” SA manifestă deschidere şi înţelegere faţă de situaţia clienţilor săi, oferindu-le suportul necesar pentru administrarea eficientă a creditelor şi asigurînd, totodată, controlul necesar asupra riscului de credit.

 3. BC „Moldova Agroindbank” SA, fiind bancă lider pe sistem, cu cele mai mari cote pe piaţă, inclusiv la active (26,3%), credite (28,7%) şi depozite (27,81%) îşi confirmă disponibilitatea fermă de a-şi focusa şi pe viitor toate eforturile şi resursele pentru menţinetrea şi consolidarea relaţiilor reciproc avantajoase cu clienţii săi. Rezultatele financiare atinse de MAIB în anul 2015 (http://www.maib.md/ro/noutati/rezultatele-oficiale-ale-activitatii-bancilor-confirma-maib-cea-mai-puternica-banca/) demonstrează situaţia stabilă, potenţialul şi tendinţa durabilă a activităţii băncii care, în final, contribuie la dezvoltarea economiei naţionale a Republicii Moldova.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal