Scandal în România din cauza programului „Litoralul pentru ruşi”

Scandal în România din cauza programului „Litoralul pentru ruşi”

Autorităţile din turismul românesc speră să profite de contextul geo-politic complicat şi să înlocuiască vacanţele ruşilor în Turcia sau Egipt cu unele la Marea Neagră sau în staţiunile montane de la noi. Până să vină în România cei 100.000 de ruşi aşteptaţi de oficialii de la Bucureşti, s-a pornit scandalul legat de preţurile de 10 euro pe noapte anunţate la Moscova, scrie realitatea.net.

Hotelierii de pe litoralul românesc contestă "preţurile promoţionale" cu care sunt atraşi turiştii din Rusia în programul "Litoralul pentru ruşi" şi spun că nu le pot susţine.

Anterior, Corina Martin, şefa Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a anunțat lansarea, la Moscova, a programului "Litoralul pentru ruși", cu tarife de 10 euro pe noapte în hoteluri de 4 stele, în staţiuni ca Eforie, Mamaia, Techirghiol şi în Delta Dunării.

Publicitate

Hotelierii de pe litoral, membri ai Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), spun că nu au fost consultați de Corina Martin, înainte să lanseze așa numitul program „Litoralul pentru ruși”, la tarife promoționale, și nu pot susține aceste tarife, pe care le consideră nerealiste.

Federația îi cere doamnei Martin să nominalizeze unitățile de cazare care au acceptat să intre în acest program.

„Aflând cu stupoare că zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife”, se arată într-un comunicat al FPTR.Mai mult decât atât, FPTR îi cere Corinei Martin să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în acest program, precum și perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă ele sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia.

„Anunțul făcut de doamna Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu pot susține tarifele avansate de președintele FAPT” mai spune patronatul hotelierilor.

FPTR anunţă că o susține pe doamna Anca Nedea, președintele ANT, care a declarat luni, într-o conferință de presă, că demersul Corinei Martin, care nu s-a consultat cu industria atunci când a pornit această campanie, afectează imaginea turistică a României.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), aflată în delegaţie oficială la Moscova la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu mai mulţi tour-operatori, se aşteaptă ca aproximativ 100.000 de turişti ruşi să viziteze România în acest an şi anul viitor.

Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea, spun oficialii FPTR, însă cei peste 3 milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de 5 stele all inclusive și la tarife care depășesc 600-700 de euro de persoană pe sejur, "nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon".

Corina Martin (FAPT): Mamaia, promovată în premieră în România printr-un spot în limba rusă

https://agora.md/videoframe/2060/620

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal