DOC. Artur Reșetnicov i-a adresat o scrisoare deschisă lui Voronin, în care relevă „păcatele” liderului PCRM

DOC. Artur Reșetnicov i-a adresat o scrisoare deschisă lui Voronin, în care relevă „păcatele” liderului PCRM

Fostul deputat comunist, Artur Reșetnicov, i-a adresat liderului fracțiunii PCRM, Vladimir Voronin, o scrisoare deschisă, la două luni de la separarea de fracțiunea comuniștilor. În documentul postat pe Facebook, Reșetnicov explică de ce a plecat din partid, dar scoate în vileag și anumite detalii din activitatea fracțiunii comuniștilor. Voronin este învinuit de faptul că a organizat mitinguri fără țel, a falsificat sondaje și a cedat postul TV NIT.

„Ultimele evenimente și reacția Dvs. cu privire la acțiunile din ultima vreme dau dovadă că plecarea a fost un pas corect și necesar. În luna decembrie 2015 am spus doar o parte din motivele mele, din respect pentru Dvs. și comuniști nu am vrut să scot în vileag toate lucrurile”, începe Reșetnicov. „Când pleacă 2-3 tovarăși, poți să spui că e trădare. Când pleacă 2/3 din fracțiune, înseamnă că trebuie să analizezi lucrurile”, a mai scris fostul comunist.

Acesta a decis să povestească opiniei publice o serie de fapte, cum spune el, după ultimele declarații ale lui Voronin în presă.

„Acum sunteți împotriva mitingurilor. Dar câțiva ani în urmă, de ce ați scos zeci de mii de oameni în stradă? Ei aveau încredere în Dvs. Și noi aveam. Nu trebuia să scoateți oamenii în stradă fără un plan. Atunci a și început dezamăgirea și plecarea susținătorilor noștri”, scrie Reșetnicov.

Reșetnicov amintește și despre NIT. „Fără televiziune, partidul nu poate acumula mai mult de 10%. De ce atunci am cedat fără luptă NIT-ul? Au fost multe instrumente de origine democratică și de drept cu care puteam opera, dar nu am făcut-o. Adevărul e că Dvs ați renunțat la deciziile instanțelor moldovenești, pentru a primi o compensație de milioane la Strasbourg”, declară Artur Reșetnicov.

Fostul deputat comunist scrie că sondajele dinaintea alegerilor din 2014 au fost făcute la comandă. „Înaintea alegerilor din 2014 aveam două sondaje. Unul înaintea campaniei electorale, iar al doilea - cu 10 zile înainte de alegeri. Al doilea a fost făcut la comanda Dvs”, scrie politicianul.

Pe final, Reșetnicov îi scrie lui Voronin că PCRM moare. „Dvs. omorâți partidul. E păcat că vă conduceți după motto-ul „Eu te-am făcut, eu te ucid”. Am scris dur, dar asta e realitatea. Adevărul pe care acum nimeni nu mai poate să vi-l spună. PCRM mai are o șansă, dacă veți percepe tot ce s-a întâmplat ca pe un duș rece”.

Scrisoarea lui Reșetnicov poate fi citită integral mai jos:

Scrisoare Deschisă

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal