VIDEO. Dragoș Stanca despre industria IT din Chișinău: E loc pentru talentul moldovenesc să se exprime liber în România

VIDEO. Dragoș Stanca despre industria IT din Chișinău: E loc pentru talentul moldovenesc să se exprime liber în România

„E o iluzie că piața din Moldova sau România e diferită. Nu cred că Facebook și Youtube vor distruge industria TV. În Moldova există resurse locale bune, care au toate șansele să reușească în România”. Declarațiile aparțin managerului partner THINKDIGITAL, Dragoș Stanca, și au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Agora.   

Dragoș Stanca a participat la finele săptămânii trecute la conferința de digital RockIT, care s-a desfășurat la Chișinău. Cu această ocazie Agora a realizat un interviu în care am discutat despre viitorul Internetului și a Televiziunii, realitățile din Moldova și România.

„E o iluzie că piața din Moldova sau România e diferită”. Dragoș Stanca.

Autor:

Publicitate

„Astfel de evenimente sunt foarte importante pentru piață, motiv pentru care am investit efort și bani în educarea și creșterea pieței online, inițial cu RoNewMedia, apoi cu ICEEfest, care aduce la București 100 de speakeri și 4000 de oameni din toată regiunea. Se creează o platformă de discuție. E important să vedem trendurile, să avem grijă ce se întâmplă pe plan global. E o iluzie că piața din Moldova sau România e diferită.” - „Nu cred că Facebook și Youtube vor distruge industria TV. Bugetele pentru online sunt încă relativ mici comparativ cu televiziunea. Industria TV e mult mai consolidată. În medie, avem cca 100 de playeri online la o singură televiziune. Nu putem ignora că utilizatorii se duc tot mai mult pe online. Pe anumite grupe de vârstă, toate televiziunile din România au mai puțină audiență decât Facebook”, a subliniat Stanca. „Clienții de publicitate ar trebui să atragă mai multă atenție targetului, dacă se regăsește sau nu pe un anumit site. O campanie de digital înseamnă mult mai mult decât preluarea unui spot de la TV și publicarea lui pe online. Un video necesită a fi adaptat pentru publicarea pe site, pe Facebook necesită să îl însoțești cu un text explicativ. Dacă avem mobil, se cere o adaptare și pe telefon”, a mai adăugat antreprenorul IT.

„E loc pentru talentul moldovenesc să se exprime liber în România”. Dragoș Stanca.

Autor:

„Pentru startup-uri, este loc de creștere în zona comerțului electronic. Aplicații mobile sau soluții tehnologice, care să se adreseze unei piețe mai mari. E foarte importantă inovația. Există resurse locale bune în Moldova, care au toate șansele să reușească în România. E loc pentru talentul moldovenesc să se exprime liber în România.” Întrebat care îi sunt planurile de viitor, Stanca a răspuns: „După 40 de ani, e greu să joci în Liga Campionilor în marketing digital. În 10 ani mă văd în investment, advisory board. Am un bagaj de cunoștințe, care poate să-i fie utilă unui puști de 25 de ani. Bill Gates nu mai lansează startup-uri. Dar, mai este până acolo”.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal