Eximbank respinge informațiile apărute în presă: Gruppo Veneto Banca nu riscă să falimenteze

Eximbank respinge informațiile apărute în presă: Gruppo Veneto Banca nu riscă să falimenteze

Eximbank respinge informațiile apărute în mass-media. Potrivit comunicatului de presă remis de către aceștia, Grupul Veneto Banca nu riscă să falimenteze, informează Agora.

În comunicat se menționează că B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația națională a Republicii Moldova și corespunde întocmai indicatorilor prudențiali stabiliți de Banca Națională a Moldovei.

„După cum a fost anunțat și anterior, în ultimii ani, Banca a desfășurat un amplu proces de curăţare a portofoliului de credite, beneficiind, în toată perioada menționată, de susținerea acționarului său unic Veneto Banca SpA, drept dovadă a angajamentului ferm al acestuia privind dezvoltarea în continuare a Băncii”, se precizează în comunicat.

Publicitate

În contextul crizei pe piața financiar-bancară, Veneto Banca SpA a demarat un proces de optimizare a activelor din proprietatea sa, inclusiv a investițiilor în bănci străine, în cadrul căruia urmează a fi evaluate toate activele neprofitabile. „Prin urmare, Banca reiterează că, în rezultatul unui management financiar eficient al Băncii, desfășurat în ultimii doi ani, Banca a reușit nu doar să purifice portofoliul de credite, dar și să înregistreze rezultate financiare pozitive”, subliniază banca.

În anul 2015, B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. a înregistrat un profit net în mărime de peste 50 milioane de lei.

Referitor la informaţiile publicate ce vizează acţionarul unic al B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A., Veneto Banca SpA a informat că, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Veneto Banca din 19 decembrie 2015, cu majoritatea voturilor (97%), a fost aprobată transformarea Veneto Banca în societate pe acţiuni, lansarea proiectului de listare a acţiunilor la Bursa din Milano şi majorarea de capital, precum şi un plan strategic de dezvoltare a Grupului Veneto Banca.

Decizia menţionată a fost coordonată cu Banca Centrală Europeană, iar majorarea de capital este asigurată din oficiu de către una dintre cele mai importante bănci pentru investiţii la nivel italian şi european, Banca IMI, la care s-au alăturat şi alte nouă importante instituţii financiare internaţionale şi italiene, care au creat un Consorţiu de Garantare. În rezultatul majorării de capital, Veneto Banca va atinge un nivel de capitalizare, care va depăşi semnificativ indicatorii impuşi de Banca Centrală Europeană.

„De asemenea, Veneto Banca ţine să reitereze că nu are nimic în comun cu cele patru bănci ce au constituit obiectul unei intervenţii din partea Guvernului Italiei, cunoscută sub denumirea tristă de "Salva Banche”. În acel caz a fost vorba de bănci în curs de lichidare, cu o situaţie economico-financiară compromisă şi pentru care nu a fost posibilă remedierea nici prin majorări de capital, nici prin soluţii de piaţă”, au precizat aceștia.

Veneto Banca nu riscă falimentul. Veneto Banca dispune de indicatorii economici, resursele şi personalul necesar pentru a asigura generarea de profit.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal