Cum tratăm Cancerul de Prostată - informații de la specialiștii Acibadem

Cum tratăm Cancerul de Prostată - informații de la specialiștii Acibadem

Dacă cineva din familia dumneavoastră cu vârsta de 50 ani sau mai mare are cancer de prostată iar dumneavoastră aveți peste 40 ani, trebuie neapărat să fiți examinat de un urolog. Un test PSA și un examen de prostată sunt esențiale în diagnosticarea timpurie a cancerului de prostată. Cancerul de prostată poată să nu aibă simptome deloc sau poate fi indicat de ușoare probleme de urinare sau dureri ale părții inferioare a spatelui și oaselor. În ultimii ani, unele opinii au relevat faptul că folosirea medicației pentru prostată la pacienții cu risc poate chiar să prevină cancerul de prostată și poate fi folosită ca și medicament preventiv. Consultați-vă urologul pentru a vedea dacă sunteți un candidat adecvat pentru această metodă.

În cazul în care, cancerul de prostată s-a extins dincolo de prostată dar nu și la alte organe, se aplică radioterapie împreună cu medicație și apoi medicația este întreruptă după o anumită perioadă de timp.

Tratamente alternative și metode de prevenție ale cancerului de prostată:

Publicitate

- Evitați carnea roșie,

- Evitați grăsimile saturate și consumați mai multe grăsimi nesaturate (ulei de măsline),

- Consumați mai mult pește și ulei de pește,

- Consumați două pahare de suc de rodii pe zi,

- Încercați să nu vă îngrășați,

- Faceți mișcare regulat și evitați expunerea la soare,

- Evitați pastilele de vitamine cu exces de vitamina C și zinc,

- Consumați multă conopidă, brocoli, spanac și alte legume cu frunze verzi.

Tratamentul cancerului de prostată

În cazușl în care, cancerul de prostată este limitat la interiorul prostatei și starea generală de sănătate a pacientului indică asupra faptului că acesta va trăi cel puțin încă 10 ani, prostata trebuie înlăturată complet (prostatectomie radicală) sau trebuie să își revină complet cu radioterapie sau radiații. Nu există loc pentru tratament medicamentos al pacienților în acest stagiu.

Atunci când cancerul de prostată s-a extins dincolo de prostată dar nu și la alte organe, radioterapia este aplicată împreună cu medicație și apoi aceasta este ulterior întreruptă. În cazuri foarte rare, o operație a prostatei (prostatectomie radicală) poate fi executată, urmată de medicație și radioterapie.

Dacă s-a extins la glande și alte organe, singurul tratament este cel medicamentos. Eficacitatea tratamentului medicamentos durează circa 1-10 ani. Scopul principal al medicației este acela de a elimina hormonul masculin din organism. La pacienții care nu doresc sau nu își pot permite medicația, se efectuează o operație a testiculelor pentru a îndepărta regiunile ce produc hormonii masculini. Pacientul primește anumite medicamente speciale în acest caz pentru a preveni osteoporoza. La cancere care devin independente de hormonul masculin, se inițiază chimioterapia sau medicamente oncologice. În ultimii ani, există unele vaccinuri ce au fost concepute și au început să fie folosite.

Tratamentul cancerului de prostată metastazic sau recurent

Cancerul de prostată recurent sau repetat, care se evidențiază prin valori crescute ale PSA după prostatectomia radicală sau radioterapie, necesită tratamente foarte speciale. Tratamentul poate implica operație, radioterapie sau tratament medicamentos hormonal, împreună sau consecutive.

Efectele tratamentelor hormonale standard la pacienții metastatici vor dispărea în mod cert la un anumit moment, iar valorile PSA ale pacientului vor crește din nou. Unele medicamente noi ce au fost concepute pentru această boală și sunt disponibile acum în țara noastră au capacitatea de a prelungi supraviețuirea și de a alina eficient durerile corporale. Aceste noi medicamente sunt în general administrate pe cale orală și sunt foarte bine tolerate. Trebuie să discutați foarte clar despre aceste medicamente de suprimare androgene cu urologul dumneavoastră și să vedeți dacă vi se potrivesc.

Reprezentanta Acibadem in Republica Moldova:

Adresa: Mun. Chisinau, Bucuresti 79/11

Tel 060999144

Web: www.acibadem.com.ro

Facebook: Acibadem Moldova

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal