„Am creat acest holding media (în afară de aceste două companii din el mai face parte și postul de televiziune „TV7”), dar nu l-am extins în perioada în care am condus comisia parlamentară și m-am aflat la putere, spre deosebire de alți tovarăși care au cumpărat tot ce se putea”, a declarat Lucinschi. 

Potrivit acestuia, atunci când înțelegi că în țară economia este în declin și cînd nu sunt perspective, în special în domeniul mass-media, deoarece afacerile se opresc și totul se transformă în politică, apare dorința de a vinde afacerea.

„Apropo, cel mai grav pentru televiziunea și jurnalistica noastră independentă constă în aceea că ele depind de stăpânii lor. Aceasta se explică prin aceea că piața de publicitate nu-ți oferă suficienți bani pentru a te simți independent. Dacă șefii alimentează televiziunea, ei stabilesc anumite sarcini în fața postului de televiziune și jurnaliști”, a menționat deputatul.

Totuși Lucinschi menționează că afacerile nu le va vinde persoanelor care vor institui monopol pe piața media, chiar cu riscul de a fi în pierdere. Potrivit newsmaker, printre cumpărători ar fi interesați persoane din anturajul PSRM, care recent au lansat postul de televiziune NTV,  și se pare că vor să își mărească „puterea mediatică”. Lucinschi neagă însă acest lucru. 

Democamdată însă, deputatul a menționat că păstrează postul TV7. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!