Petras Austrevicius: Corupția în Moldova este o boală, care are de obicei acoperire politică

Petras Austrevicius: Corupția în Moldova este o boală, care are de obicei acoperire politică

Corupția este cea mai mare problemă a statului nostru, potrivit raportorului pentru Republica Moldova în Parlamentul European, Petras Austrevicius. Acesta a declarat în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV despre faptul că actele de corupție au devenit o boală care „macină țara din interior”, și că are „o foarte bună acoperire politică”.

„Corupţia este o boală majoră în Republica Moldova. Din păcate, această boală a devenit sistemică şi s-a răspândit la toate nivelurile puterii, de la administraţia guvernamentală centrală până la cea locală, de la companiile de stat, la cele private, în unele cazuri. Noi vedem corupţia ca pe o boală care macină ţara din interior. Corupţia este o boală care în multe cazuri are o foarte bună acoperire politică”, a declarat Austrevicius.

Potrivit oficialului european, reformele care urmează să fie făcute trebuie să fie duse până la capăt. „Aceste reforme nu sunt pentru Europa. Aceste reforme sunt pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru această ţară”, a ccentuiază acesta.

Publicitate

Rezultate la furtul miliardului

„Aştept cu interes când procurorul general şi întreaga justiţia va scoate la iveală numele acelor persoane. Să furi un miliard de dolari. Păi sunt foarte mulţi bani. Ai nevoie de foarte mulţi saci pentru atâţia bani şi să-i duci pe undeva. Nu cred că acei bani au dispărut pur şi simplu. Sper că numele persoanelor implicate vor fi făcute publice. Este singura cale. Adevărul va învinge!”, mai menționează oficialul european.

Potrivit acestuia, dacă nu se va cunoaște adevărul, Moldova va avea o soartă a dublelor standarde. „Din această cauză, sper să realizăm reforma sistemului judecătoresc şi a Procuraturii, dar şi crimele comise până acum nu le putem da uitării”

Poporul este stăpânul, nu politicienii

„Am impresia uneori că unii politicieni pur şi simplu păstrează această ţară încuiată, doar pentru ei, dar sunteţi o naţiune liberă şi sunteţi cetăţeni liberi”, este sfatul lui Petras Austrevicius.

Potrivit lui, poporul este stăpânul Republicii Moldova, nu politicienii.

„Cred că depinde de cetăţeni care trebuie să schimbe politicienii. Ei pot fi înlocuiţi, pot fi diverse coaliţii, de aceea eu cred în cetăţenii Republicii Moldova”, conchide raportorul pentru Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal