FOTO. Ce se întâmplă cu pavilionul Moldovei după expoziția internațională Milano EXPO 2015

FOTO. Ce se întâmplă cu pavilionul Moldovei după expoziția internațională Milano EXPO 2015

Pentru prima dată Republica Moldova a avut un pavilion propriu în cadrul expoziției internaționale Milano EXPO 2015, care s-a desfășurat în perioada 1 mai - 31 noiembrie, în Italia.  Soarta acestuia trebuie să fie decisă de o comisie specială care încă nu a fost formată de Guvern. Acum nu este clar dacă acesta va fi adus în Republica Moldova, așa cum era prevăzut inițial.

Expoziția Mondială Milano EXPO 2015, s-a desfășurat în perioada 1 mai - 31 noiembrie, în Italia, la Milano. Tema expoziției a fost „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă”, iar Republica Moldova pentru prima dată a participat cu un pavilion propriu.

Construcția pavilionului a avut un preț de circa 40 milioane de lei și a fost realizată de întreprinderea italiană Petas SRL. Din start a fost prevăzut ca acest pavilion să poată fi demontat și transportat în R. Moldova. Ulterior trebuiau desfășurate consultări cu societatea civilă va fi decis unde va fi amplasat acesta și cum va fi utilizat.

Publicitate

La moment nu este clar care va fi soarta pavilionului, însă țara noastră este obligată să-l demonteze. „Trebuie să fie creată o comisie specială care va decide ce se întâmplă mai departe cu pavilionul Republicii Moldova de la Expoziția Mondială Milano EXPO 2015”, a declarat Dona Școla directorul Organizației de Atragerea a Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova (MIEPO) pentru AGORA.

Pe Facebook a fost creat un grup în care se discută care este situația la Milano EXPO 2015, după finisare expoziției și care țări și-au evacuat pavilioanele.

Astfel, conform datelor pentru 6 februarie 2016, din 54 pavilioane naționale: 13 țări au finisat demontarea pavilioanelor, 6 țări finisează demontarea, iar alte 8 țări au început procesul de demontare.

Membrii grupului SMONTAGGIO EXPO au făcut mai multe poze ale pavilioanelor după finisarea expoziției, unde apare și R. Moldova

Pavilionul Republicii Moldova în mai 2015

...

...

...

Pavilionul Republicii Moldova la 27 noiembrie 2015

...

Pavilionul Republicii Moldova la 28 decembrie 2015

...

Pavilionul Republicii Moldova la 2 februarie 2016

...

În prezent situația economică s-a înrăutățit simțitor, astfel că nu este clar când va fi adus acest pavilion în țară sau în general se va renunța la această idee.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal