VIDEO. Ghimpu și televiziunile care manipulează: Cu Jurnal TV a fost doar sugestie să fie mai buni

VIDEO. Ghimpu și televiziunile care manipulează: Cu Jurnal TV a fost doar sugestie să fie mai buni

După ce săptămâna trecută a declarat că postul de televiziune Jurnal TV ar trebui închis pentru că nu și-ar alege cuvintele, acum liderul PL, Mihai Ghimpu, își schimbă retorica susținândă că e doar o sugestie ca acest post TV să devină mai bun. Totodată, referindu-se la un alt grup de televiziuni care ar manipula opinia publică, Ghimpu s-a rezumat în a spune că „în Moldova avem mai multe televiziuni, nu doar trei”.

„Doamne ferește! Nu eu închid și nu eu deschid televiziuni. Am făcut acea declarație în context ca cei de la Jurnal TV să fie mai buni. Eu vreau să avem televiziuni echidistante, nu care îi arată pe unii în negru, iar pe alții doar în culori verzi sau altfel. A fost o sugestie să fie mai buni și atât”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

Altceva spunea însă liderul PL la 12 februarie. „Nu vreau să dau denumirea unei televiziuni dar ei au depășit absolut tot. Ei acolo nu mai aleg cuvintele, demult trebuia închisă televiziunea asta. Nu știu ce doarme la noi acolo CCA. Nu poți spune în fiecare zi că toți sunt hoți și Iuda”, a declarat Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Publicitate

Întrebat atunci dacă ar trebui de închis JurnalTV, Ghimpu a menționat că „da”.

Ghimpu vs JurnalTV

Nu este primul episod dintre disputa JurnalTV împotriva lui Mihai Ghimpu. Anterior,liderul PL, l-a atacat într-o postare pe Facebook pe realizatorii emisiunii „Ora de Ras” de la JurnalTV, Anatol Durbală și Constantin Cheianu.

Potrivit președintelui liberalilor, cei doi sunt „roboței programați și dirijați de cei doi hoți ascunși în Frankfurt”. În replică, Constantin Cheianu a declara pentru Agora că este mirat de atitudinea lui Ghimpu, care în situația actuală a țării „se ia de jurnaliști”.

Iar astă vară, în timpul unui miting din centru capitalei, unde participau atât Platforma DA, cât și PL, jurnalistul de la JurnalTV l-a întrebat pe Mihai Ghimpu dacă ultimul s-a întâlnit vineri cu democratul Vlad Plahotniuc.

În replică liderul liberal a întrebat dacă l-a văzut cineva. Întrebat pentru a doua oară despre ce ar fi discutat cei doi, Mihai Ghimpu a înşfăcat microfonul Jurnal TV şi aproape că a rupt-o la fugă cu el. A îndemnat echipa Jurnal TV „să nu fie obraznică” şi „să asculte mitingul”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal