ONG-urile de media sunt îngrijorate de incidentele tot mai frecvente care au loc între protestatari și reprezentanții mass-media. Instituțiile își exprimă dezacordul cu asemenea acțiuni menționând că Legea presei îi oferă jurnalistului dreptul de a fi prezent la evenimentele publice pentru a obține și a difuza informații, pentru a face imprimări audiovizuale, a filma și fotografia.
„Facem apel către organizatorii acțiunilor de protest să respecte prevederile legislației naționale cu privire la întruniri și să nu permită încălcarea drepturilor legitime ale jurnaliștilor în cadrul manifestațiilor de protest”, se menționează în declarația semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Comitetul pentru Libertatea Presei și Centrul Acces-Info.
Menționăm că marți, 16 februarie, o echipă Publika TV a fost agresată de către protestatari la Judecătoria sectorului Râșcani din mun. Chişinău. Jurnaliștii au fost agresați verbal, li s-a interzis să filmeze în zona protestelor, pe motiv că ar reprezenta mediaholdingul lui Vlad Plahotniuc.
Vezi și aceste știri

Reprezentanților R. Moldova la Eurovision li s-a conferit distincția „Meritul diplomatic”

Urmărirea penală în privința lui Dodon poate fi reluată. Reniță: După doi ani de luptă, PG poate face o investigație imparțială
