Unitatea de implementare a creditului Polonez trece în subordinea Ministerului Agriculturii

Unitatea de implementare a creditului Polonez trece în subordinea Ministerului Agriculturii

Unitatea de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone a trecut în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 17 februarie, o hotărâre în acest sens.  Anterior instituția era subordonată Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Astfel, întru optimizarea resurselor disponibile și pentru lansarea cât mai rapidă a părții de credit destinat industriei și infrastructurii aferente, Instituția Publică Unitatea de Implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone a fost desemnată singura instituție implementatoare, reieșind din faptul că are deja toate procedurile elaborate, lansate și testate.

Hotărârea Guvernului prevede modificări ce țin de: stabilirea clară a mecanismului de implementare, monitorizare și administrare integrală a creditului de asistență în sumă de 100 milioane euro; definirea și lărgirea atribuțiilor Consiliului de supraveghere al Instituției, modificarea componenței acestuia întru asigurarea debursării resurselor atât pe domeniul agriculturii cât și industriei; îmbunătățirea cadrului normativ privind gestionarea operativă a surselor din creditul de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone.

Publicitate

De la lansarea activității sale, în februarie 2015 și până în prezent, de către Unitatea de implementare a creditului de asistență acordat de Guvernul Republicii Polone au fost întreprinse un șir de acțiuni practice pentru asigurarea funcționalității procesului de recreditare și tuturor procedurilor necesare implementării Creditului de asistență.

Modificările operate vor permite eficientizarea procedurilor de implementare și monitorizare a împrumuturilor recreditare precum și optimizarea cheltuielilor de administrare a implementării Acordului de credit, semnat între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Polone privind obținerea unui credit de asistență în suma ce nu depășește 100 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor în domeniul agriculturii, procesării produselor alimentare, inclusiv infrastructurii aferente acestora.

De remarcat că până în prezent nu a fost acordat nici un împrumut în cadrul acestui proiect, din cauza faptului că Ministerul Finanțelor nu transmite dosarele aprobate către organele de resort din Polonia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal