Comuniștii cer Procuraturii Generale să investigheze „cumpărăturile recente” de deputați

Comuniștii cer Procuraturii Generale să investigheze „cumpărăturile recente” de deputați

Deputații PCRM solicită Procuraturii Generale să investigheze și să tragă la răspundere penală persoanele responsabile de uzurparea puterii în Republica Moldova. Potrivit comuniștilor, acest proces a început în anul 2009 cu acordul AIE în care au fost partajate și instituții ale statului, culminând cu „achiziționarea” unor grupuri întregi de deputați care au votat pentru Guvernul Filip. 

„Uzurparea puterii în Republica Moldova a început odată cu semnarea protocolului secret privind repartizarea funcţiilor de stat în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Astfel, începînd cu anul 2009 instituţiile statului erau partajate politic de către partide, conform rezultatelor alegerilor parlamentare, inclusiv PLDM-ului i-a revenit Serviciul Vamal şi Curtea de Conturi, PL-ului - Banca Naţională, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi ANRE, iar PD-ului i-a revenit Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie”, se menționează în declarația PCRM.

Totodată, aceștia mai menționează că „Urmare evenimentele din ultima perioadă, care de altfel păreau a fi ireale, cu suportul grupurilor întregi de deputaţi din diverse fracţiuni, care au fost „achiziţionaţi”, la 20 ianuarie 2016 a fost desemnată noua componenţă a Guvernului, fiind numit în funcţia de Prim-ministru domnul Pavel Filip, vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova”.

Publicitate

Potrivit demersului PCRM, cele invocate denotă faptul că separarea puterii în stat lipseşte cu desăvîrşire.

„Este important de subliniat faptul că, cumpărarea deschisa şi neruşinata a grupurilor numeroase de deputaţi a dus la distorsionarea cadrului politic al Parlamentului, structura căruia, actualmente, nu mai corespunde voinţei poporului exprimată în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014. Aceşti transfugi şi cumpărătorii lor au transformat autoritatea reprezentativă supremă a puterii de stat în batjocură, care a pierdut oricare sprijin al alegătorilor.

În asemenea circumstanţe, Parlamentul nu mai este reprezentantul poporului şi, prin urmare, nu are dreptul de a acţiona în numele poporului. Actualmente se procedează contrar art.38 din Constituţie, deoarece anume voinţa poporului, şi nu a parlamentarilor constituie baza puterii de stat”, mai scrie în declarația comuniștilor.

Deputații PCRM splicită să fie informați despre măsurile întreprinse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal