Dezbateri publice între Ceban, Nantoi și Cebanu. Liberalul: „Pe noua alianță îi unește ura”

Dezbateri publice între Ceban, Nantoi și Cebanu. Liberalul: „Pe noua alianță îi unește ura”

Situația actuală din CMC, unde în ultima perioadă PSRM, PPEM, PN, PCRM și Ion Ștefăniță votează împreună mai multe inițiative a fost subiectul unor dezbateri publice orgaizate de Agenția IPN. În cadrul dezbaterii au fost invitați liderii și reprezentanții principalelor fracțiuni din CMC. Liberalul Ion Cebanu a declarat că „pe noua alianță o unește ura”, Oazu Nantoi, liderul PPEM a menționat că nu trebuie de abordat problemele geopolitice, iar socialistul Ion Ceban l-a comparat pe deputatul PL, Iurie Dîrda cu fostul președinte, Vladimir Voronin. 

„Noi știm că în Chișinău când se pornesc alegerile cu pretinse probleme geopolitice, celelate probleme sunt date uitării. La început am avut așteptări care nu erau legate doar de semnarea unui acord și formarea unei majorități, dar o abordare nouă în ce privește modalitatea de colaborare dintre primar, CMC și aparatul primăriei. Era vorba de promovarea unei persoane puternice în funcția de viceprimar pe probleme economice. Noi spre regret am pierdut câteva luni. Pe 24 decembrie am văzut pe fețele consilierilor că așa ceva nu se mai poate de continuat”, a declarat Oazu Nantoi, liderul blocului PPEM, care are în prezent 5 consilieri, fiind a treia fracțiune ca mărime.

Acesta a mai adăugat că de fapt consilierul independent Ion Ștefăniță a venit cu inițiativa ca toți reprezentanții fracțiunilor să se întâlnească să pornească o altă abordare. „Iată am făcut un pas, am votat împreumă, iar pământul nu s-a schimbat din loc”, a mai punctat Nantoi.

Publicitate

Replica liberalului

Liderul PL din CMC, Ion Cebanu a declarat că regretăm ultimele evenimente din CMC, spunând că atunci când urma să voteze viceprimarii, Ion Ștefăniță i-a lăsat fără majoritate. Ulterior, când au dorit să facă următorul pas, deja și PPEM a plecat.

„Chestia asta cu nu contează culoarea, nu merge. O mulțime de ilegalități în cadrul ultimelor ședințe, și au încercat să îmbine tot felul de interese și nu numai. Totodeauna există cineva care își asumă responsabilitatea guvernării și există o opoziție. Ideea asta nu ține. Trebuie să ținem cont de ce va urma. PL rămâne deschis”, a punctat Ion Cebanu, care a adăugat că lucrurile nu sunt o noutate pentru ei, întrucât din 2007 este practic aceeași situație în CMC.

Dîrda, comparat cu Voronin

Socialistul Ion Ceban, l-a comparat pe deputatul PL, Iurie Dîrda cu Vladimir Voronin, despre care se glumea înainte de 2009 că „numai el lucrează în țara asta”.

„Este colegul ăsta al vostru, care construiește în tot orașul. Era bancul cu Voronin, acum e bancul cu Dîrda. Haideți să votăm ceea ce este important în tot ce este în oraș. Trebuie să existe o reformă a primăriei”, a accentuat liderul socialiștilor din CMC.

Amintim că alegerile locale de anul trecut în CMC a fost formată o majoritate între PL, PPEM, PD, PLDM, care aveau împreună 26 de voturi, la limită. Inițial a ieșit din componența coaliției Ion Ștefăniță, iar aceștia au fost urmați ulterior de către întreaga componență a PPEM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal