Alexandr Nesterovschi, deputat din partea PSRM propune completarea Legii nr.1227 din 21iunie 1991 cu privire la publicitate. Proiectul de Lege înaintat prevede interzicerea de amplasare a publicității de-a lungul drumurilor naționale, în ariile naturale protejate, în interiorul intersecțiilor și al sensurilor giratorii, pe stâlpii de susținere a elementelor de semnalizare rutieră sau de circulație, în locurile de joacă și de odihnă. De asemenea se propune ca publicitatea să nu posede forma și dimensiunile indicatoarelor rutiere, precum și să nu împiedice vizibilitatea acestora.

Inițiativa vine ca urmare a amplasării în mod haotic și dezorganizat a publicității stradale.  Proiectul de lege precizează cadrul general prin care autoritățile administrației publice locale vor reglementa amplasarea publicității stradale. Datorită mai multor restricții va spori siguranța participanților la traficul rutier, iar localitățile vor căpăta un aspect vizual mult mai agreabil, susține autorul proiectului.

Alexandr Nesterovschi  afirmă că odată ce proiectul de Lege va fi adaptat de Parlament,  publicitatea care nu corespunde normei legislative va fi demontată sau reamplasată odată cu expirarea licenței acordate. De obicei aceasta este acordată pe o perioadă de un an de către autoritățile publice locale.

Proiectul de lege a fost susținut unanim de Comisia economie, buget și finanțe în cadrul ședinței din 24 februarie 2016. Unii membri chiar au propus ca inițiativa să fie completată și cu alte puncte, având în vedere situația dezastruoasă din acest domeniu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!