Școala de Iarnă „Back to Business” - speakeri inspiraționali, subiecte de top, parteneriate de viitor

Școala de Iarnă „Back to Business” - speakeri inspiraționali, subiecte de top, parteneriate de viitor

Circa 80 de de antreprenori tineri din Republica Moldova au participat, în perioada 22-25 februarie 2016, la cea de-a VII-a ediție a Școlii de Iarnă pentru Tinerii Antreprenori„Back to Business”, organizată de Asociația Businessului European (EBA Moldova) ,Youth EBA și Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurshi Network -GEN Moldova).

Pe parcursul a patru zile, antreprenorii cu o experiență de până la cinci ani în afaceri din domenii diferite au avut parte de un programul interactiv conceput cu scopul de a le transmite cunoştinţe practice care să îi ajute să-şi dezvolte abilităţile de întreprinzător și să crească afacerile pe care le posedă. În cadrul sesiunilor tematice aceștia au învățat despre :

 1. managemetul creativ și instrumentele de management online (E-Gov),
 2. tehnicile de negocieri și de vânzări, gestiunea resurselor umane, motivarea și creșterea personalului,
 3. programele de asistență externă în ameliorarea competitivității antreprenoriale,
 4. managementul proiectelor și situațiilor de criză.

„Proiectul este dedicat tinerilor și ne propunem să aducem cei mai buni speakeri din Republica Moldova și din afară. Ne propunem să oferim antreprenorilor instrumentele necesare dezvoltării și creșterii afacerii, persoanele la care vor putea apela, atunci când va fi nevoie, conexiunile și schimbul de experiență, care vor răspunde la întrebările apărute”, a declarat Mariana Rufa, director, CEO Asociația Businessului European (European Business Association - EBA).

Publicitate

Speakerii de excepție a ediției din 2016 a Școlii de Iarnă au fost Michelle Iliev, Centrul de guvernare electronică (E-government), Dan Nuțiu, DAVRO, Svetlana Bodaci, Moldcell, Olesea Fortuna, GEN Moldova, Olesea Ghedrovici, EBA Moldova, Olesea Gadârcă, Business Inteligent Services, Jose Luis Gomez Pascual, Președinte RED Union Fenosa, Olga Melniciuc, Președinta AFAM, Membra a echipei de consultanți secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova

Potrivit organizatorilor, 153 de persoane au completat formularul online de înscriere la cursurile Școli. „Este un indicator important care ne arată importanța acestui proiect pentru antreprenorii la început de cale. Ne bucură că reușim săp aducem un aport la dezvoltarea abilitărților tinerilor care au avut curajul să lanseze propia afacere”, a menționat Alexandrina Robu, director YEBA.

Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova susține că agenda cursului a fost una amplă și au fost abordate majoritatea laturilor antreprenoriale. „Orice tânăr care setează sau se gândește la dezvoltarea afacerii va obține un ghid de inițiere în creșterea businessului. Am observat că spre finalul cursului antreprenorii s-au apropiat de colegii care dezvoltă afaceri in domenii similare”, a menționat aceasta.

De asemenea, Școala de Iarnă „Back to Business” din acest an are și o latură socială. „Fiecare participant a venit cu o contribuție financiară benevolă. La banii adunați vor contribui paartenenii, iar în luna martie va fi achiziționat utilajul, pe care îl vom dona elevilor din cadrul Școlii profesionale nr.2 din Cahul”, a comunicat Adrian Baluțel, secretar general YEBA.

Patricipanții adică antreprenorii care au acceptat provocarea să devină studenți pentru patru zile, au declarat că speakerii au fost pe măsura așteptărilor, reușind să prezinte informația exhaustiv, accesibil și interactiv.

„Școala de Iarnă este o oportunitate de a interacționa cu specialiști care au fost deschiși să răspundă la întrebări. Am reușit să stabilim parteneriate și să aducem claritate în unele aspecte ale dezvoltării afacerii”, a menționat Angela Sobol, antreprenoare în domeniul alimentației.

„Au fost patru zile extrem de informative, petrecute frumos alături de o echipă profesionistă și tineri interesanți, de la care am învățat multe. Mă bucur că am avut posibilitatea să cunosc specialiștii care posedă informația necesară și au fost deschiși să împărtășească exeperiența cu noi”, a spus Elena Uzun, antreprenoare în domeniul Lifestyle.

Școala de Iarnă este un proiect al Asociației Businessului European din Moldova și Asociația Europeană a Tinerilor Antreprenori oferit tinerilor antreprenori.. Partenerii evenimentului: Academia de Studii Economice din Moldova, Rețeaua Globală a Antreprenoriatului din Moldova (Global Antrepreneurship Network - GEN Moldova ).

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal