În cazul în care furnizorii vor întârzia să asigure spitalele publice sau private cu medicamente, aceștia vor primi amenzi mai usturătoare.
În prezent, amenzile în cazul persoanelor fizice pornesc de la 50 la 100 de unităţi convenţionale, în cazul persoanei cu funcţie de răspundere - de la 120 la 175 de unităţi convenţionale și de la 200 la 500 de unităţi, în cazul persoanei juridice.
În documentul aprobat de Guvern, se prevede că persoanele fizice vor plăti cu 50 unități convenționale mai mult, iar amenda va fi de 100 și 150 u.c., pentru persoana cu funcţie de răspundere va fi de la 200 la 500 de unităţi convenţionale și respectiv de la 400 la 500 de unităţi, în cazul persoanei juridice.
Guvernul a susținut înăsprirea sancțiunilor cu scopul de a disciplina părțile de a-și onora obligațiile contractuale și de a preveni situațiile de criză a medicamentelor, similare cu cea din 2015, când acestea lipseau din unitățile medicale în prezența unui contract valabil. Pentru ca proiectul de lege pentru modificarea art.77′ din Codul contravențional să poată fi aplicat, acesta mai urmează să fie votat în Parlament.
Vezi și aceste știri

Rusia nu va mai vinde petrol țărilor care aplică plafoane de preț pentru exporturile Moscovei. Decretul lui Putin, în vigoare începând de astăzi

Ceban, supărat pe consilierii socialiști: Regret foarte mult că foștii mei colegi bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar
