Primele semne ale astmului. Alergiile respiratorii sunt în creştere în toată lumea, mai ales în ţările dezvoltate şi mai ales din cauza poluării. Cele mai frecvente alergii sunt rinita alergică şi astmul bronşic, boli care se asociază de multe ori. Ele apar mai ales la copii, adolescenţi şi tineri, scrie adevarul.ro.
Orice răceală care se repetă sau care durează mai mult - la intervale de câteva luni - sau în legătură cu expunerea la anumiţi factori ar trebui să ne trimită la alergolog. Reapariţia simptomelor care pot părea răceli la câteva luni şi durata lor mai mult de o săptămână toate acestea pot să însemne că, de fapt, este vorba despre un fond alergic. Apariţia în anumite perioade ale anului - primăvara sau toamna dacă vorbim de alergii sezoniere - şi la expunerea anumitor substanţe a simptomelor, ar trebui să ne ducă cu gândul la alergii.
„În bolile alergice, prima metodă de tratament este evitarea contactului cu substanţele care declanşează şi acelea trebuie cunoscute. Dacă ştim că suntem alergici la praful din casă, atunci trebuie să reducem la minimum contactul cu el. Desigur că dacă suntem alergici la polen, la o anumită plantă, vom evita contactul în timpul zilei sau cu zonele în care acele plante sunt foarte abundente. În ultimii ani este din ce în ce mai cunoscut polenul de ambrozie. Este o buruiană invazivă, ticăloasă şi foarte, foarte dăunătoare pentru sănătate. Aici este şi o problemă de mediu pentru că şi autrorităţile trebuie să ştie şi să se ocupe de chestia asta. Plantele decorative şi arbuştii pot declanşa alergii, astfel că primăria ar trebui să ceară şi avizul medicului alergolog care să cunoască aceste plante“. Aerul pe care îl respirăm este ca şi mâncarea pe care o consumăm. Poate să conţină nişte agenţi patogeni pentru alergii, mai spune alergologul.
„Deci, tratamentul este avitarea contactului, pe de o parte. Apoi este un tratament simptomatic, care se adresează simtomelor: antialergice, antihistaminice, spreay-uri nazale în cazul rinitei sau inhalatorii pentru astm, bronhodilatatoare. Apoi există tratamentul bolii de fond. Spunem noi etiopatogenic, adică se adresează cauzei. Acela este imunoterapia, cunoscută ca vaccinare alergenică. Şi există extracte alergenice de tratare, dar, din păcate, nu pentru toate substanţele. De exemplu, pentru mucegaiuri, nu, pentru acarienii din perne, pentru polenuri, chiar şi pentru pisică există vaccinuri. Sunt relativ scumpe - câteva sute de lei pe lună - şi nu se găsesc tot timpul. De câteva luni este o lipsă a vaccinurilor pe piaţa farmaceutică“.
Vezi și aceste știri

Litvinenco, despre scoaterea în afara legii a Partidului Șor: Nu constituie un precedent periculos

Președintele ales al Cehiei a avut o primă discuție cu președinta Taiwanului. Gestul ar putea provoca furia Chinei

Șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției, în vizorul inspectorilor ANI. Ce au depistat (DOC)
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
