Chef-ul în cauză trebuie să lucreze în bucătăria restaurantului cazinoului Caesar Entertainment o singură zi pe an, iar acesta este plătit cu aproape o jumătate de milion de dolari pe an, scrie Daily Mail, citat de businessmagazin.ro.
Gordon Ramsay merge o singură zi pe an la Las Vegas, atâta timp cât restaurantul îndeplineşte obiectivul de vânzări stabilit, se arată în documentele judiciare.
Potrivit acordului dintre Caesar Entertainment şi Ramsay, celebrul chef îşi împrumută numele şi dezvoltă meniurile restaurantelor. El trebuie să stea cel puţin 24 de ore la restaurant şi trebuie să fie dispus să se lase fotografiat.
Astfel, Ramsay primeşte 5% din vânzările restaurantului care ajung undeva la 7 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă 340.000 de lire sterline pe an. Caesar poate întrerupe contractul dacă restaurantul nu atinge anumite obiective.
De asemenea, Gordon Ramsay primeşte 57.000 de lire pe an de la un restaurant din Atlantic City, pe care nu trebuie să-l viziteze, dar ar trebui să considere anumite vizite dacă sunt cerute.
Gordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii și cel mai bine plătit. Toate scandalurile care au planat în jurul numelui Ramsay în ultimii ani nu au făcut decât sa crească valoarea brandului și să îl facă pe bucătar și mai cunoscut. Emisiunile “Master Chef”, “The F word”, “Kitchen Nightmares”, “America’s Best Restaurant”, “Hell’s Kitchen” și nu numai au făcut înconjurul lumii gastronomice.
Scoțian la origine, Gordon Ramsay a crescut în Stratford-upon-Avon, Anglia. Cu o rană care a pus capăt prematur carierei sale de fotbalist, s-a întors la facultate pentru a finaliza un curs de hotel management. Talentul și dedicarea i-a oferit ocazia să învețe de la unii dintre cei mai buni chefi ai lumii, precum Albert Roux sau Marco Pierre White la Londra, sau Guy Savoy si Joël Robuchon în Franța.
În 1993 Gordon a devenit Chef al restaurantului Aubergine din Londra, care în decurs de trei ani a primit două stele Michelin. În 1998, la vârsta de 31 de ani, a deschis primul restaurant sub brandul Restaurantul Gordon Ramsay care a primit foarte repede prestigioasa recunoaștere în lumea culinară - trei stele Michelin.
Astăzi, Restaurantul Gordon Ramsay este cel mai longeviv loc care a păstrat această recunoaștere, iar Gordon este unul dintre cei patru Chefi din UK care a reușit să păstreze trei stele.
Recunoscut la nivel internațional, Gordon a deschis un lanț de restaurante de succes în lume, din Italia în Statele Unite. Grupul continuă să crească prin inaugurările recente: Bread Street Kitchen în Londra, doua restaurante în Doha, Quatar, Gordon Ramsay Steak la Paris, The Fat Cow în Los Angeles și alte două deschideri planificate: GR Pub and Grill și GR BurGR în Las Vegas.
Ramsay a primit in 2006 distincția OBE (Order of the British Empire) de la Regina Elisabeth II pentru activitatea sa în domeniu.
Majoritatea cărților publicate au devenit bestsellere, dar cea mai cunoscută este autobiografia sa “Roasting in Hell’s Kitchen”.
Vezi și aceste știri

Soarta monumentului Regina Maria la Chișinău. Ce spune directorul Consiliului Monumentelor de For Public

DESCIFRAT| Iarna secetoasă și temperaturile record: Care este impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii (EMISIUNE)

Pre-Vetting: Doi candidați pentru funcția de membru CSM, propuși de Parlament, nu au promovat evaluarea, iar altul s-a retras din concurs
Advertoriale

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe

Grupul ProCredit se alătură Alianței Bancare Net-Zero şi se angajează să stabilească obiective de reducere a emisiilor, cu ajutorul Standardului Net-Zero al inițiativei „Obiective bazate pe știință”
