Proiectul #UnArtOraș are scopul de a promova picturile maeștrilor moldoveni și se va desfășura în perioada martie-aprilie. Ideea aparține unui grup de tineri, care au fost susținuți de alte trei companii, Muzeul Național de Artă și Ministerul Culturii. Cum arată picturile selectate puteți să le vedeți AICI.
„Este doar un început. Sperăm, dacă vom avea un răspuns pozitiv din partea cetățenilor, să creștem numărul și poate data viitoare să fie un număr mai mare de artiști”, a precizat Traian Chivriga, fondatorul „Vintage” și inițiatorul proiectului #UnArtOraș.
„Orașul nostru este împânzit de publicitate fără bun gust și care agresează cele mai bune sentimente estetice ale publicului. Această inițiativă vine să înlocuiască prin ceva mult mai bun ceea ce se întâmplă azi pe străzi”, a subliniat Monica Babuc, ministrul Culturii.
„Pe aceste panouri nu veți vedea logouri, decât un simplu mesaj care sună în fleul următor: Un Art Oraș. E un joc de cuvinte. Noi vrem să spunem, de fapt, un alt oraș și îl transformăm prin artă”, a zis Eugen Boico, director „Publicis”
„Compania noastră este fericită că face parte din acest proiect. Pentru noi nu a fost o problemă ca să luăm această decizie de a participa în acest proiect. Acest proiect este important pentru copiii noștri, pentru educarea copiilor noștri”, a mai spus Margarita Smitcaia, director VARO-INFORM SRL.
„Avem multe talente în Moldova, care sunt închise și trebuie scoase și aduse în popor și știm că frumosul va salva lumea”, a conchis Carmina Vicol, CEO „Prime Capital”.
Acesta este site-ul unde puteți să admirați operele de artă care vor fi expuse pe panourile publicitare: http://unartoras.md/ .
Unul dintre artiștii care își va admira opera de artă pe panouri este Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei. „Este un proiect ambițios, realizat oarecum timid. Pentru că nu ne putem compara cu Mare Britanie care a instalat 22.000 de panouri publicitare. Oricum, încercăm să creăm această avalanșă cu 50-100 de panouri și să atragem publicul spre ceva frumos”, a precizat Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei.
Realizatorii ideii au recunoscut că acest proiect este un prim pas de a rezolvara problema panourilor publicitare în Chișinău. „Ideea noastră era să folosim acest miniscandal într-o aură pozitivă și să demonstrăm chișinăuienilor că se poate de privit și altfel de privit lucrurile”, a spus Traian Chivriga, fondator „Vintage” și inițiatorul proiectului #UnArtOraș .
„Este un pas spre rezolvarea problemei și un pas care creează o altă atitudine”, a subliniat Monica Babuc, ministrul Culturii.
„Partenerii proiectului sunt cei care sunt pentru curățenie în oraș, pentru amplasarea publicității doar în locurile care sunt indicate”, a conchis Eugen Boico, director „Publicis”.
La evenimentul de lansare a proiectului au fost prezenți înalți oficiali, care susțin această idee. „Arta ne unește. Și indiferent de limba sau țara de origine, eu cred că acest tip de proiect va atrage mulți oameni care doresc să admire arta bună și cred că acest eveniment arată talentul care există în Republica Moldova”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA în Republica Moldova.
Precizăm că, compania „Publicis” a oferit servicii gratuite de marketing/design și promovare. „VARO-INFORM” a oferit gratis spațiu pe panourile publicitare. „Prime Capital” a oferit resurse financiare pentru printarea picturilor.
Vezi și aceste știri

Ședință de urgență: Apă-Canal se va adresa instituțiilor statului, în contextul deconectărilor de energie electrică

PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)

Primul în Moldova, amendat cu 27 de mii de lei pentru lipsă de imparțialitate și bună-credință
Advertoriale

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe

Grupul ProCredit se alătură Alianței Bancare Net-Zero şi se angajează să stabilească obiective de reducere a emisiilor, cu ajutorul Standardului Net-Zero al inițiativei „Obiective bazate pe știință”
