Declarația este potrivit lui Dodon „un răspuns unioniștilor”. Inițiativa a fost introdusă în ordinea de zi cu voturile PSRM, PCRM, neafiliații ex-comuniști și Partidul Democrat. 

„Este o temă importantă pentru Moldova. Guvernul este obligat să ia măsuri să consolideze statalitatea țării. Parlamentul ar trebui să dea un mesaj clar populației pentru a sprijini acest text”, a declarat liderul onorific al PD, Dumitru Diacov.

„Avem declarația de independență, Constituția, avem alte lucruri care trebuie să adoptăm declarație. Este vorba de retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM, funcționarea legilor și constituției pe tot teritoriul RM, dar nu unde are interes geopolitic Federația Rusă. PD să convenim cu noi, cei care suntem în majoritate înainte de a lua o decizie. Domnul Diacov vine și face așa o mămăligă și pune în situație fracțiunea parlamentară”, a punctat Ghimpu.

Diacov însă a precizat ulterior că a expus opinia Partidului Democrat, nu a sa personală. 

Documentul a fost introdus în ordinea de zi și urmează să fie dezbătut în Parlament. Îl puteți citi mai jos: 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!