„Două luni s-au purtat negocieri complicate, cu acuzări reciproce, și rămâneau câteva zile pentru acorda votul Guvernului. Desigur, în situația în care PCRM a dat de înțeles că rămâne în opoziție, după ce apăruse riscul alegerilor anticipate, când situația după alegeri anticipate putea să „explodeze” țara, s-au găsit oameni care au decis să voteze pentru Guvern. Sigur, este jignitor pentru partid, dar a fost bine pentru țară”, a declarat Diacov. 

Vladimir Voronin a veit cu o replică scurtă la afirmația președintelui de onoare al PD. „Da, e nevoie de multă răbdare să-l ascult până vorbește. Pe ei (n.r. - cei 14 ex-comuniști) i-au cumpărat ca pe o legătură de ridiche”, a conchis Voronin.

Amintim că pe data de 21 decembrie 2015, 14 deputați comuniști au anunțat că părăsesc fracțiunea PCRM. Mai devreme, omul de afaceri Vlad Plahotniuc a anunțat că revine în politică. Ulterior, au avut loc consultări dintre foștii comuniști și Partidul Democrat, democrații delegându-l pe Vlad Plahotniuc pentru a monitoriza acest proces. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!