*Acest material este sponsorizat

ProCredit Bank: Avantajele colaborării cu o bancă germană pentru antreprenorii din Republica Moldova

ProCredit Bank: Avantajele colaborării cu o bancă germană pentru antreprenorii din Republica Moldova

Actualmente ProCredit Bank Moldova se poziționează pe locul cinci în sistemul bancar al Republicii Moldova după volumul portofoliului de credite și pe locul șase după mărimea portofoliului de depozite. În ultimii ani tot mai mulți clienți își încredințează  banii băncii ProCredit Bank Moldova - deoarece este printre puținele instituții financiare care  asigură continuu transparența completă a structurii acționarilor săi. În condițiile actuale, cunoașterea partenerului financiar devine extrem de importantă.

Un alt fapt, ce confirmă siguranța colaborării cu ProCredit Bank Moldova este acela că fiind parte a unui grup internațional, banca se află sub supravegherea Autorității Federale de Supraveghere Financiară a Germaniei (BaFin and Bundesbank). Autoritatea respectivă urmează reguli stricte în cadrul monitorizării activității instituțiilor financiare. În acest context putem susține că ProCredit Bank Moldova urmează norme mai stricte în ceea ce privește asigurarea securității depozitelor, resurselor creditare, în comparație cu cele prevăzute de legislația națională a Republicii Moldova. Ca urmare, clienții corporativi și clienții persoane fizice, care și-au depozitat mijloacele bănești în ProCredit Bank Moldova  pot fi siguri de securitatea acestora.

Din noiembrie 2015, banca oferă clienților săi posibilitatea de a efectua operațiuni cu numerar 24 de ore / 7 zile pe săptămână. Toate subdiviziunile băncii sunt dotate cu Zona 24/7.Acest concept permite partenerilor ProCredit Bank Moldova să se concentreze asupra proceselor importante legate de afacere în timpul orelor de lucru și să rezolve chestiunile financiare într-un moment convenabil lor.

Fiind parte a unui grup internațional ce corespunde criteriilor moderne de siguranță, ProCredit Bank Moldova beneficiază de acces la surse externe de finanțare mai avantajoase. La începutul lunii martie banca a anunțat lansarea programului nou de creditare InnovFin, destinat sprijinirii proiectelor de modernizare in sfera producerii. Bugetul programului este de  20 milioane de euro - o parte a sumei de 250 de milioane de euro fiind acordată grupului ProCredit de către Fondul European de Investiții.

Clienții care beneficiază de credite în cadrul programului InnovFin vor oferi gaj care nu va depăși 50% din suma creditului primit. Restul este garantat de partenerul extern al băncii. În cadrul programului, finanțarea este oferită în condiții favorabile și la rate mai mici. Orice antreprenor poate să obțină acces la fondurile de creditare. Suma creditelor, oferite în cadrul programului InnovFin variază între 25 de mii de euro și 3 milioane de euro.

În martie 2016 ProCredit Bank Moldova a lansat un serviciu nou Flat fee („comision fix”). Este un serviciu unic pe piața Republicii Moldova care prevede achitarea unui comision fix de către clienți care execută transferuri internaționale, independent de suma tranzacției. Mărimea comisionului, este egală cu 25 de euro/25 de dolari SUA, conform valutei operațiunii, dacă transferul a fost efectuat prin intermediul sistemului de deservire Internet Banking.  

Serviciul nou este  foarte avantajos pentru clienții implicați în activitate economică externă, în special pentru importatori. Suma transferurilor în conturile  partenerilor de peste hotare poate atinge 5 mii sau 150 de mii de euro, în ambele cazuri comisionul achitat băncii va constitui doar 25 de euro.

Trebuie de menționat că Flat fee este primul produs din pachetul special destinat sprijinirii businessului din Moldova. În viitorul apropiat banca planifică să lanseze și alte instrumente  atractive, ce vor include  condiții avantajoase oferite clienților săi. Scopul acestora este de a facilita activitatea antreprenorilor și de a micșora cheltuielile financiare de gestionare a afacerii - ambele aspecte fiind extrem de importante, mai ales în contextul crizei, cu care se confruntă agenții economici.

Soluțiile unice, noi  implementate pe piața bancară din Moldova de către  ProCredit Bank, ce își desfășoară activitatea timp de 10 ani, sunt posibile datorită apartenenței băncii la grupul internațional ProCredit. Având  susținerea din partea fondatorilor din Germania banca se dezvoltă intens an după an, își demonstrează  siguranța, stabilitatea și orientarea către inovare în domeniul bancar. Strategia de dezvoltare a ProCredit Bank Moldova se bazează pe principii urmate de membrii grupului, și implică stabilirea și dezvoltarea relațiilor de parteneriat de lungă durată cu clienții săi. Din acest motiv echipa băncii promovează și respectă cele mai înalte standarde de deservire a clienților business și a persoanelor fizice.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Înotătorul român David Popovici a bătut recordul mondial la înot la 100 de m liber

Înotătorul român David Popovici a bătut recordul mondial la înot la 100 de m liber

Noi atacuri asupra centralei atomice din Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Noi atacuri asupra centralei atomice din Zaporojie. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Atenție, vreme nefavorabilă! Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu descărcări electrice

Atenție, vreme nefavorabilă! Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu descărcări electrice

Advertoriale
Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

Fă-ți ghiozdanul pentru școală cu METRO! Rechizitele care îți vor face învățatul mai plăcut (FOTO)

Maib a inaugurat „maib Academy”, un centru inovativ de instruiri pentru angajați

Maib a inaugurat „maib Academy”, un centru inovativ de instruiri pentru angajați

Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

Î.S. MOLDATSA recrutează. Află cum poți să devii Controlor de Trafic Aerian Stagiar

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Zelenski îi avertizează pe oficialii ucraineni să nu vorbească despre tacticile militare ale Kievului
 • 2
  Primul satelit moldovenesc a fost plasat cu succes pe orbită
 • 3
  Așa-zisul ministru de externe din stânga Nistrului s-a întâlnit cu reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea moldo-transnistreană
 • 4
  Primul sector din drumul de ocolire a municipiului Chișinău este gata în proporții de 70%, anunță Spînu
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.