*Acest material este sponsorizat

Fundația Orange a oferit peste 400 burse de studiu pentru tinerii din instituțiile de tip internat

Fundația Orange a oferit peste 400 burse de studiu pentru tinerii din instituțiile de tip internat
Foto: orange.md


Fundaţia Orange contribuie la consolidarea unui sistem educaţional de calitate în Republica Moldova. Pentru ca tinerii din familii social-vulnerabile să aibă posibilitatea să-şi continue studiile după absolvirea şcolilor rezidenţiale, de cinci ani, Fundaţia Orange le acordă suport în cadrul proiectului „Burse pentru tineri din instituţiile de tip internat”. Pe durata tuturor ediţiilor au fost oferite cca 415 burse. Implementarea proiectului are un impact social major întrucât contribuie la reducerea inegalităţii accesului la studii, facilitarea obţinerii unei profesii, dar şi integrarea mai uşoară în societate a beneficiarilor.

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Fundaţia Orange este un partener strategic pentru domeniul educaţional din Moldova. Suntem foarte bucuroşi că, pe durata tuturor ediţiilor acestui proiect, am reuşit să susţinem tineri străduitori, cărora le place să muncească şi să înveţe cu perseverenţă. Astăzi, putem afirma cu mândrie, că obiectivul proiectului, de a oferi copiilor din familii vulnerabile posibilitatea de a obţine o profesie, aici, acasă în Republica Moldova, a fost atins. Acest proiect răspunde aşteptărilortinerei generaţii iar astfel reconfirmăm unul dintre angajamentele noastre strategice, prin care apropiem pe fiecare de ceea ce este esenţial pentru el”.

Bursele Fundaţiei Orange - un suport absolut necesar

Şi în acest an, 80 de tineri din instituţii de tip internat au beneficiat de bursele Fundaţiei Orange Moldova, în valoare de 12 mii de lei. Ei au fost selectaţi din cei 126 candidaţi care au participat la concurs. Bursele sunt utilizate de tineri pentru acoperirea necesităţilor curente precum cazare, masă, procurare de cărţi şi instrumente necesare pentru orele practice ş.a. Regulamentul proiectului poate fi accesat pe www.eac.md sau pe www.fundatia.orange.md.

Dumitru GARABADJI, beneficiar al proiectului: „Familia mea are posibilităţi financiare limitate şi nu mă poate ajuta să îmi continui studiile. Cu bursa oferită de fundaţie am posibilitatea să procur lemnul şi să sculptez în el atunci când stau acasă. Sper că pe viitor voi reuşi şi eu la rândul meu să îmi ajut familia şi să ne fie la toţi mai uşor”.

Cristina CRICLIVÎI, beneficiară a proiectului: „Această bursă îmi este foarte utilă pentru că părinţii au un salariu mic şi nu au posibilitatea să îmi cumpere toate cele necesare studiilor. Sunt bucătar iar pentru a pregăti bucatele am nevoie de toate produsele alimentare. Mai mult. Fără veselă şi formă sanitară nu pot să practic această meserie în laborator. Toate acestea presupun cheltuieli iar fără bursă nu aş fi reuşit”.

Serghei POSTICĂ, beneficiar al proiectului: „Am fost crescut doar de mama mea, întrucât părinţii au divorţat. Mama este, la fel ca şi mine, invalid de gradul I iar pensia ei este foarte mică. Este greu să trăieşti cu aceşti bani pentru că totul este destul de scump. Această bursă îmi este necesară pentru a-mi cumpăra de mâncare, haine şi alte lucruri necesare uni băiat de 16 ani”.

Parteneriat pentru educaţie

Bursele au fost oferite în cadrul unei ceremonii la care au participat mai mulţi oficiali ai guvernului şi reprezentanţi ai Fundaţiei Orange Group.

Genevieve ANDRE, Membru al Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Acest proiect al Fundaţiei Orange Moldova se aliniază strategiei Grupului Orange, de a apropia pe fiecare de ceea ce este esenţial pentru el. Domeniul educaţiei este o prioritate pentru Fundaţia Orange şi la nivel de grup, în special cea digitală. Prin proiectele pe care le implementăm în cele peste 30 de state în care suntem prezenţi, ne dorim să aducem progresul tehnologic mai aproape de fiecare, indiferent de etnie, rasă, cultură sau convingeri personale”.

Mary Lisa DURBAN, Membru al Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Vă felicit pe toţi beneficiarii acestor burse şi vă doresc să beneficiaţi la maxim de oportunităţile pe care le oferă acest proiect. Apreciem toată activitatea Fundaţiei Orange în Moldova şi eforturile sale de a susţine sistemul educaţional, prin oameni sârguincioşi şi dedicaţi. De altfel, FOM este şi un exemplu de bune practici, motiv pentru care acestea au fost preluate şi de alte filiale ale grupului din diverse state”.

Proiectul „Burse pentru tinerii din instituţii de tip internat” este implementat de Centrul de Informaţii Universitare cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova şi în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei al RM.

Stela GRIGORAŞ, Ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al RM: “Vreau să mulţumesc Fudaţiei Orange pentru contribuţia la împlinirea viselor acestor copii. Acest model de colaborare și de responsabilitate socială între reprezentanții statului, oamenii de afaceri și societatea civilă va ajuta tinerii să facă școală, să obțină o profesie, astfel se vor integra mai ușor în societate. Consider că asemenea practici trebuie dezvoltate și promovate pentru edifica o societate mai bună și un viitor sigur pentru fiecare copil și familie din ţara noastră”.

Angela MUŞET, Director Executiv, Centrul de Informaţii Universitare: „Deja de cinci ani, graţie susţinerii financiare generoase a Fundaţiei Orange Moldova, tinerii din medii defavorizate au o şansă la o educaţie calitativă şi la o viaţă mai bună. Bursa le oferă oportunitatea să obţină o profesie utilă, pe care să o practice aici, acasă. Acest proiect este unul deosebit de important şi necesar tinerilor din instituţii rezidenţiale, căci îi susţine în eforul de a depăşi condiţiile lor sociale şi le permite să-şi asigure un viitor decent."

Despre Fundaţia Orange Moldova

Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. În anul 2015, Fundaţia Orange a lansat un program major la nivel naţional - „Orange Digital School”, prin intermediul căruia asigură în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate. În ultimii şase ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 50 de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate iar peste 200 de mii de oameni au beneficiat de ele.

P.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Fotbalul moldovenesc, la cel mai mare coeficient din istorie în Cupele Europene

Fotbalul moldovenesc, la cel mai mare coeficient din istorie în Cupele Europene

Testamentul Prințului Philip al Marii Britanii va rămâne sigilat timp de 90 de ani

Testamentul Prințului Philip al Marii Britanii va rămâne sigilat timp de 90 de ani

Putin a votat online, „din buncăr”, la alegerile parlamentare ruse. Liderul rus se află în carantină strictă

Putin a votat online, „din buncăr”, la alegerile parlamentare ruse. Liderul rus se află în carantină strictă

Advertoriale
Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Afganistanul, prin ochii Olgăi Cegorean: Cel mai mult îmi e frică să nu mă mai pot întoarce niciodată acolo
 • 2
  Mesaj cu apropo de la Arina Spătaru? „Mi-am luat rămas bun de la Platforma DA. Nu știu de ce am ales să stau într-o mlaștină”
 • 3
  Ultima oră! Procurorii renunță oficial la învinuirile din „dosarul Petrenco”
 • 4
  Vremea se răcește. Meteorologii au emis Cod Galben de îngheț
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.