Voronin îi ia apărarea primarului de Taraclia, demis de instanță: Este un om foarte cinstit, chiar dacă a părăsit PCRM

Voronin îi ia apărarea primarului de Taraclia, demis de instanță: Este un om foarte cinstit, chiar dacă a părăsit PCRM

Vladimir Voronin consideră că decizia instanței de a demite primarul or. Taraclia, Serghei Filipov pentru tăierea unor copaci bătrâni, nu este una justă. Anterior mai mulți oficiali și-au exprimat îngrijorarea față de hotărârea Curții de Apel Cahul.

„Filipov a fost un prim-secretar de partid și unul foarte reușit. El are capacități foarte puternice și este foarte cinstit, chiar dacă ne-a părăsit pe noi. Ei au avut niște conflicte la nivel de raion, fiindcă este unul specific bulgar. Față de PCRM sau Voronin el nu are nici un fel de întrebări. Acolo pe loc ceva nu s-a primit și el a plecat. Totuși nu este cinstit ceea cum s-a procedat cu el.

Cu Filipov nu am discutat niciodată de când a plecat de la noi. Îmi pare rău, fiindcă nu merita el să fie demis pentru tăierea acestor trei arbori tuia de 70 de ani. Copacii respectivi erau când prima dată s-a format raionul Taraclia. Eu eram în Guvern și eram responsabil de formarea raionului Taraclia” a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune Național4.

Publicitate

Totuși el spune că nu știe cine a influențat Curtea de Apel să ia o astfel de decizie.

Amintim că Curtea de Apel Cahul l-a lipsit pe Serghei Filipov de dreptul de a ocupa funcția de primar al orașului Taraclia, din cauza deciziei de a tăia copacii din curtea primăriei.

Pirkka Tapiola, Șeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, se arată nedumerit de decizia instanței. „Sunt derutat și dezamăgit de sentința pronunțată de Curtea de Apel Cahul în privința primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov. Această sentință pare să fie motivată politic, pentru a-l suspenda din funcția publică pe care o deține de doi ani”, menționează acesta.

După reacția oficialului european a urmat cea a Ambasadei SUA din Moldova care a declarat că „Ambasada Statelor Unite Ale Americii este îngrijorată de rezultatul deciziei Curții de Apel Cahul cu privire la primarul Serghei Filipov. Deciziile judecătorești nu ar trebui să fie sau să aibă aspectul de o motivare politică. Creșterea gradului de transparență și a reformelor în sistemul judiciar al Republicii Moldova trebuie să fie o prioritate-cheie.”

În cadrul unei emisiuni Serghei Filipov a declarat că cu aproximativ jumătate de an înainte de alegeri, a fost abordat de reprezentantul regional al PD pentru Comrat și Taraclia, iar dacă cădea de acord cu propunerile acestuia, urma să intre în contact cu Constantin Botnari, secretarul general al PD, deputat și membru al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

Conform declarațiilor fostului primar al Taracliei, PD-ul are nevoie de o țară în care să domine un singur partid „și pe teritorii să fie oameni care ar fi pregătiți să pună umărul în orice moment pentru a menține ordinea în țară. Ordinea despre care se vorbea, evident, e cea care va fi stabilită de un om, proprietarul partidului”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal