A fost aleasă o nouă componență a Consiliului Economic al prim-ministrului

A fost aleasă o nouă componență a Consiliului Economic al prim-ministrului

Recent a fost numită noua componență a Consiliului Economic al prim-ministrului, care este formată din 59 de membri. Dumitru Alaiba, fostul șef al Secretariatului Consiliului Economic al prim-ministrului critică această decizie și declară că este reformată o instituție care aducea rezultate foarte bune.

Prim-ministrul Pavel Filip a semnat dispoziția cu privire la desemnarea noii componențe a Consiliului Economic. Astfel, 59 de membri: miniștri, antreprenori, reprezentanți ai autorităților publice și comunității donatorilor au format grupuri de lucru tematice, după cum a propus recent chiar Premierul.

Din noua componență a Consiliului Economic fac parte Secretarul General al Cancelariei de Stat, 8 miniștri (ministrul Economiei, ministrul Finanțelor, ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ministrul Sănătății, ministrul Justiției, ministrul Mediului și ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei), reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor internaționale (USAID, UNDP, Ambasada Suediei, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Mondială, Delegația UE în Republica Moldova, Ambasada Marii Britanii etc.) și reprezentanți ai autorităților publice centrale.

Publicitate

Pentru îndeplinirea atribuțiilor şi realizarea mai eficientă a activităților Consiliului au fost create 3 grupuri de lucru tematice, care vor semnala și vor dezbate în cadrul ședințelor barierele cu care se confruntă mediul de afaceri.

Secretariatul Consiliului va asigura comunicarea eficientă dintre reprezentanții sectorului privat și cel public în procesul de activitate al grupurilor de lucru instituite și va asigura suportul necesar în promovarea inițiativelor identificat, se menționeză în comunicatul Ministerului Economiei.

Dumitru Alaiba, fostul șef al Secretariatului Consiliului Economic al Prim-Ministrului afirmă că „nu am atribuit calitatea de membri permanenți din simplu motiv că am vrut o platformă flexibilă și eficientă. În funcție de agendă invitam oamenii cei mai relevanți să participe. Calificativul de „membru" nu a fost oferit nimănui pentru a preveni situații în care un el merge pe la instituții de stat si le exploatează în interese personale.

Numirea a 59 de membri e precum ai fi la Piața Centrală. Vă imaginați ce „soluții" vor fi discutate acolo. Managementul elementar este că o ședință nu este eficienta daca are mai mult de 20-25 oameni prezenți și dacă durează mai mult de 40 minute.Îmi pare rău ca distrug o chestie care chiar producea rezultate, birocratizând-o. Asta a fost cea mai eficientă structură, de ce s-au apucat s-o reformeze anume pe asta?”, a declarat Dumitru Alaiba pentru AGORA.

Consiliul Economic al Prim-ministrului Republicii Moldova promovează dialogul dintre sectorul public și privat cu scopul de a îmbunătăți mediul de afaceri, contribuind la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și creșterea gradului de concurență pe piața autohtonă. Instituția a fost creat în decembrie 2012, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal