ZdG: Relațiile noului șef de la Moldtelecom

ZdG: Relațiile noului șef de la Moldtelecom

Dan Mitriuc, noul direc­tor al Mol­d­te­le­com, are 28 de ani. Tână­rul a lucrat până acum la Vic­to­ri­a­bank, Căile Ferate ale Mol­do­vei, Mol­do­va­gaz şi la două com­pa­nii care ges­tio­nează afa­ce­rile media ale prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Pla­ho­t­niuc. Mitriuc este fiul inter­pre­tei Ste­luţa Mitriuc, tot ea, spe­cia­list prin­ci­pal în cadrul Dire­cţiei Cul­tură a Pri­mă­riei Chi­şi­nău, şi gine­rele Tama­rei Andru­şca, mem­bră a Curţii de Con­turi, care, coin­ci­denţă, este fostă anga­jată în cadrul mai mul­tor com­pa­nii ges­tio­nate de ace­laşi Pla­ho­t­niuc, scrie zdg.md

Mitriuc a fost desem­nat câş­ti­ga­to­rul con­cur­su­lui public pen­tru numi­rea în fun­cţia de şef al Mol­d­te­le­com, la care s-a anu­nţat că au par­ti­ci­pat 11 can­di­daţi, numele cărora însă nu a fost făcut nici­o­dată public de către Con­si­liul de Admi­nis­tra­ţie al soci­e­tă­ţii, con­dus de vice­mi­nis­trul Eco­no­miei, Vale­riu Tri­boi, insti­tu­ţie care a reve­nit, după par­ta­ja­rea minis­te­re­lor din cadrul Ali­anţei de guver­nare, la fel PD-ului con­dus de Pla­ho­t­niuc.

În 2011, împre­ună cu Valen­tin Mitriuc, fra­tele său mai mic, şi Diana Andru­şca, acum soţia sa, acesta publica o carte online „Rolul com­pa­ni­i­lor trans­na­ţio­nale în glo­ba­li­za­rea eco­no­miei”. Şi astăzi, publi­ca­ţia se vinde cu preţuri de până la 60 USD pe mai multe site-uri spe­cia­li­zate în vân­zări online. De pe coperta cărţii aflăm că Mitriuc este absol­vent al ASEM, iar atunci, în 2011, era anga­jat al Vic­to­ri­a­bank, insti­tu­ţie finan­ci­ară la care, pe atunci, activa şi Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc. După Vic­to­ri­a­bank, noul şef al Mol­d­te­le­com a lucrat în con­ta­bi­li­ta­tea fir­me­lor „Media Pro­duc­tion” şi „Gene­ral Media Group”, care au deţi­nut, pe rând, tele­vi­ziu­nile Publika TV, Prime, Canal 2 şi Canal 3, aflate, ofi­cial, în pose­sia lui Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc, ex-deputat şi actual prim-vicepreşedinte al PD. Până în vara anu­lui 2015, Mitriuc a acti­vat la Căile Ferate ale Mol­do­vei, fiind res­pon­sa­bil de acti­vi­ta­tea finan­ci­ară a între­prin­de­rii.

Con­si­liul de Admi­nis­tra­ţie al Mol­d­te­le­com, care l-a desemnat pe Mitriuc câștigător al concursului pen­tru fun­cţia de direc­tor, are cinci mem­bri. Preşe­din­tele Con­si­li­u­lui este Vale­riu Tri­boi, tot el, vice­mi­nis­tru al Eco­no­miei, insti­tu­ţie care a reve­nit, în urma par­ta­jă­ri­lor, la PD. Tri­boi nu ne-a răs­puns la tele­fon. Un alt mem­bru al Con­si­li­u­lui este Vio­leta Văsa, care, din ianu­a­rie 2016, este şefa Cabi­ne­tu­lui pre­mi­e­ru­lui Pavel Filip, şi el repre­zen­tant al PD.

Un alt mem­bru al Con­si­li­u­lui de Admi­nis­tra­ţie al Mol­d­te­le­com, Călin Negură, este direc­tor exe­cu­tiv la Fon­dul pen­tru Efi­cienţă Ener­ge­tică, unde preşe­dinte al Con­si­li­u­lui de Admi­nis­tra­ţie este tot Vale­riu Tri­boi. Fon­dul este în sub­or­di­nea Minis­te­ru­lui Eco­no­miei, con­dus tot de un repre­zen­tat al PD, Octa­vian Cal­mâc. „Aveţi infor­ma­ţii greşite des­pre pro­fi­lul său. Adresaţi-vă la dl Tri­boi sau la dl Mitriuc, care deja e în fun­cţie. Nu doar la com­pa­ni­ile dlui Pla­ho­t­niuc şi la Vic­to­ri­a­bank a lucrat. Eu nu pot să vă spun mai multe”, ne-a zis Negură. Con­stan­tin Şev­ciuc, vice­di­rec­to­rul Mol­d­te­le­com, şi Simion Bot­nari, fost vice­mi­nis­tru al Finanţe­lor, sunt alţi doi mem­bri ai Con­si­li­u­lui care l-a desem­nat pe Mitriuc în fun­cţia de direc­tor.

Citiți articolul integral în Ziarul de Gardă.

Sprijină redacția Agora cu 160 de lei pe lună, iar noi te răsplătim cu un coș de produse locale de la From the Heart Shop.

Avem puterea să ne ajutăm unii pe ceilalți….

Dacă și tu crezi că ceea ce citești pe acest site sunt informații importante, atunci susține munca redacției AGORA cu un abonament digital ca să devină mai bună, să facă știri deosebite, interviuri mai interesante, articole și povești care să te facă să vrei să le recitești și să le distribui prietenilor tăi.

Mai mult, răsplătim fiecare abonat cu un set de produse locale, împachetate cu dragoste de echipa de la From the Heart Shop, astfel contribuim împreună la promovarea produselor de-acasă, din Moldova.

Devino de astăzi Susținător, Fan sau Ambasador AGORA

Vezi și aceste știri
Republica Moldova va primi șapte milioane de euro din partea UE pentru consolidarea Forțelor Armate

Republica Moldova va primi șapte milioane de euro din partea UE pentru consolidarea Forțelor Armate

Armata Germaniei și-a luat rămas bun de la Angela Merkel. Cancelara pleacă din funcție pe 8 decembrie

Armata Germaniei și-a luat rămas bun de la Angela Merkel. Cancelara pleacă din funcție pe 8 decembrie

Bugetul de stat a ratat încasări de 4,66 miliarde de lei la importul de automobile

Bugetul de stat a ratat încasări de 4,66 miliarde de lei la importul de automobile

Advertoriale
Teleport taxi: „Conducem în siguranță, utilizăm mașini sigure și oferim confort pasagerilor”

Teleport taxi: „Conducem în siguranță, utilizăm mașini sigure și oferim confort pasagerilor”

Medpark a lansat o carte de sănătate pentru copii, în colaborare cu autoarea Ionela Hadârcă (VIDEO)

Medpark a lansat o carte de sănătate pentru copii, în colaborare cu autoarea Ionela Hadârcă (VIDEO)

ATENŢIE! Escrocherie în numele Linella pe Facebook şi WhatsApp

ATENŢIE! Escrocherie în numele Linella pe Facebook şi WhatsApp

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
Cele mai populare
 • 1
  Renato Usatîi face haz pe seama Marinei Tauber, după ce membrii CEC au solicitat scoterea ei din cursa electorală (FOTO)
 • 2
  PAS ia partea CEC-ului, PSRM îi dă dreptate Marinei Tauber. Cum s-au împărțit părerile
 • 3
  Ședința de judecată în care urmează să se decidă dacă Marina Tauber va ieși din cursa electorală se amână pentru mâine. Tauber atacă decizia CEC la Curtea de Apel (UPDATE)
 • 4
  UPDATE: CSP a respins cererea de suspendare a procedurii de evaluare a performanțelor lui Stoianoglo
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.