„Noi nu suntem cei care vor înăbuși protestele. Noi avem sarcina de a menține ordinea publică. Sper că lumea va protesta pașnic. Chiar nu mi-e clar de ce sunt îndemnați oamenii să vină cu drapele pe cozi de sapă. Poliția se va strădui să mențină situația sub control, dar nu vom fi noi cei care vom provoca. Sper că lumea înțelege. Poliția va fi pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru dezordini în masă”, a subliniat Jizdan.

Ministrul a mai adăugat că doritorii de a participa duminică la protest nu vor fi împiedicați să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale.

„Este o minciună. Nimeni nu este intimidat și nu se umblă pe la casele oamenilor ca să fie intimidați. Nu înseamnă că dacă cineva este citat oficial, i se încalcă drepturile. Suntem învinuiți că oprim lumea. Nu este așa. Pe data de 24 lumea nu va fi stopată pe drumurile naționale. Vom fi foarte atenți să nu fie depășite limitele”, a mai adăugat șeful de la Interne.

Amintim că liderii Platformei Demnitate și Adevăr au anunțat că vor relua protestele în Duminica Floriilor, pe 24 aprilie. Mobilizarea are loc după ce Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei DA pentru organizarea referendumului. 

Ultimul protest al Platformei DA a avut loc pe 24 februarie, alături de socialiști și Partidul Nostru.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!