Aplicați! Producătorii agricoli pot beneficia de granturi în valoare de 3 milioane de dolari

Aplicați! Producătorii agricoli pot beneficia de granturi în valoare de 3 milioane de dolari

Proiectul MAC-P a dat startul a două programe de granturi pentru producătorii agricoli. Prima linie de granturi este orientată spre grupurile de producători din sectorul horticol care doresc să investească în utilaje și tehnologii post-recoltă.  A doua linie de granturi post-investiționale sunt destinate managementului durabil al terenurilor. Buget total - 3 milioane de dolari SUA. Producătorii agricultori vor beneficia de finanțare pentru aplicarea practicilor agricole prietenoase mediului. 

Criteriile de eligibilitate:

- Granturile investiționale sunt destinate grupurilor de producători din sectorul horticol;

Publicitate

- Grupurile de producători trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice (ÎI, GT) cu activitate individuală de minim 3 ani în acest sector;

- Granturile investiționale sunt destinate pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă (linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, etc.)

- Granturile investiționale vor constitui 50% din investiția totală, cu un plafon de 350,000 dolari SUA per grup de producători.

Toată informația necesară pentru a putea aplica la acest Program este expusă mai jos.

Manualul de alocare a granturilor. Partea II: Linia de granturi nerambursabile post-investiționale - ”Managementul durabil al terenurilor”

Anexa 1. Cerere de solicitare a grantului post-investițional destinat managementului durabil al terenurilor.

Anexa 2. Declarația pe propria răspundere a solicitantului.

Anexa 3. Formularele Evaluării de Mediu.

Anexa 4. Proces Verbal 1.

Anexa 5. Justificarea costurilor.

Anexa 6. Fișa de evaluare a investiției.

Anexă Ghidul practic ”Managementul Durabil al Terenurilor”(MDT), elaborat în cadrul proiectului MAC-P, care oferă fermierilor o amplă informație despre tehnologiile și practicile prietenoase mediului recomandate de a fi implementate în agricultură. Ghidul prezintă practici de bază, instrumente și echipamente de gestionare durabilă a terenurilor, măsuri și practici fito-ameliorative, măsuri hidrotehnice antierozionale, practici agro-forestiere și silvo-pastorale, inclusiv costurile de înființare. Toate aceste practici și echipamente stau la baza Manualului de alocare a granturilor post-investiționale destinate MDT.

În atenția producătorilor agricoli!

Întru anticiparea multiplilor întrebări referitoare la aspectul de mediu al Programelor de granturi, producătorii agricoli care întâmpină dificultăți în procesul de completare a Formularele de evaluare de mediu (Anexa 3), se pot adresa după suport consultativ către expertul proiectului MAC-P Aurel Overcenco: e-mail: [email protected]Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel: 022 72 84 26, 0692 40 675.

Producătorii agricoli care doresc să iniţieze investiţii în practici şi măsuri de protecţie şi ameliorare a solurilor pot beneficia de consultanţă gratuită pentru identificarea practicilor potrivite: cu recomandări, deplasări în teren, suport acordat pentru completarea documentelor de aplicare la program (Anexele 4, 5, 6).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal