Întrebați pe cine moldovenii l-ar alege prin vot direct în calitate de președinte al Republicii Moldova, 18% la nivel de țară și 16% la nivel de Chișinău din aceștia au răspuns în favoarea socialistului Igor Dodon, liderul acestui sondaj.

20% de moldoveni și încă 11% de locuitori ai capitalei ar vota pentru liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Pe al treilea loc s-a plasat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, aceste are mai mult electorat potențial în regiunea Chișinăului - 17% decât în cea la nivel de țară - 12%. 

Fostul ministrul al Educației, Maia Sandu, dacă ar candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, 10% de moldoveni din toată țara și 16% doar din Chișinău i-ar oferi un vot lui Sandu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!