STUDIU. Ce știu moldovenii despre medicina homeopatică

STUDIU. Ce știu moldovenii despre medicina homeopatică

Magenta Consulting a demarat un studiu care arată că mai bine de 2/3 de moldoveni nu sunt familiriazați cu termenul de „medicină homeopată”. Cu toate acestea, produsele homeopatice ajung să fie indicate în rețetele prescrise de medici. 

Homeopatia este un sistem terapeutic care constă în administrarea în doze foarte mici a substanțelor care, în cantități mari, ar putea provoca unui om sănătos o afecțiune analoagă cu aceea care este combătută, cu alte cuvinte, produsele homeopatice sunt doze mici a unor medicamente, care în doze mari ar provoca la omul sănătos simptomele bolii respective.Peste

2/3 de moldoveni nu cunosc despre produsele homeopatice

Publicitate

Produsele homeopatice sunt populare printre moloveni doar în proporție de 11%, unul din zece intervievați au afirmat că au auzit despre aceste medicamente și știu ce înseamnă. 20% susțin că aud nu pentru prima dată despre astfel de produse dar nu știu ce ar presupune acestea, iar 69% din moldoveni nu sunt familiarizați deloc cu termenul de „medicină homeopată”.

Dintre cei ce cunosc despre produsele homeopatice, majoritatea sunt reprezentați de categoria moldovenilor ce sunt de la oraș, din zona de centru al Republicii Moldova, femei, cei ce dețin studii superioare și cei care au trecut de vârsta de 26 de ani. Categoria celor ce au auzit despre medicamentele homeopatice dar nu știu particularitățile acestora este formată într-o pondere mai mare de către moldovenii cu vârsta cuprinsă între 22 și 50 de ani și cei ce vin din zonele urbane ale Moldovei.

Totuși, cel mai numeros grup, este grupul celor ce nu au auzit vreodată despre produsele homeopatice. Majoritatea acestei categorii este reprezentată de către bărbați, persoanele din mediul rural, adolescenți și tineri care nu au împliniți mai mult de 21 de ani, cei ce dețin studii primare sau medii și cei care au un venit lunar ce nu depășește suma de 3 000 de lei.

Părerile moldovenilor față de eficiența produselor homeopatice i-au împărțit pe aceștia în trei grupuri aproape egale după număr. 37% de respondenți sunt convinși că medicamentele homeopatice ajută la fel de mult ca cele obișnuite, însă au un avantaj - sunt mai puțin nocive. 31% sunt siguri că astfel de medicamente nu sunt în stare să-l ajute pe cineva, iar 28% de moldoveni susțin că astfel de produse farmaceutice ajută doar în cazul persoanelor care cred în ele.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal