„Sunt surprins că după atâtea lupte pentru astăzi deși am oferit locul a 12 camere erau două camere după care una a dispărut. Jurnaliștii s-au întors în sala presei. Am deschis ușile pentru jurnaliști, dar ei nu vin”, a comentat ulterior acesta în cadrul emisiunii Moldova în direct, Andrian Candu.

„Important că s-a dat acces. Nu contează câți sunt acolo, putea fi și unul în sală, dar important este ca operatorul să aibă acces”, a comentat pentru Agora Nadine Gogu, directorul CJI.

„Să ne amintim că anume Andrian Candu argumenta nedorința de a ofei acces cameramanilor în Parlament prin lipsa spațiului, noi însă spuneam că nu vor fi fi foarte mulți doritori, însă este important să EXISTE acest drept restricționat până nu demult. Tot Parlamentul cerea cu insistență să facem regulament de rotație a cameramanilor... Acum acest drept există.
Keep kalm, dl Candu - azi nu-s, miine poate vor fi”, a fost reacția lui Petru Macovei, director API.

Amintim că de săptămîna trecută și cameramanii au acces în sala de plen a Parlamentului. În sala de plen, în acest sens au fost amenajate 12 locuri pentru cameramani, câte 6 în fiecare parte a sălii. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!