Totodată, pe parcursul anului trecut, au demisionat 32 de procurori, 23 de funcționari publici și 16 lucrători tehnici. „Analiza activității și sarcinile sporite denotă necesitatea sporirii numărului de consultanți ai procurorului și a funcționarilor publici”, se menționează în raport, însă nu se precizează numărul de personal necesar.
În ceea ce privește salariile, au alocați 98,5 milioane de lei sau 75% din totalul bugetului Procuraturii. Astfel, salariul mediu în cadrul acestei instituții este de aproximativ 7 mii de lei lunar. În raportul Procuraturii nu se menționează despre salariul procurorului general, Corneliu Gurin. Însă, declarația de venit pentru anul trecut arată că demnitarul a obținut peste 200 de mii de lei atât din salariul de procuror general, cât și din salariul expert în cadrul Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT. Corneliu Gurin a fost numit în funcția de procuror general în aprilie 2013.
În raportul de activitate al Procuraturii Generale, se mai precizează că pentru deplasările de serviciu au fost alocați peste 244 de mii de lei. De asemenea, au fost achitate peste 3,1 milioane de lei pentru indemnizațiile la încetarea raporturilor de muncă, ceea ce reprezintă 2,42 din buget. În același timp, au fost achitate peste 323 de mii pentru incapacitate temporară de muncă.
Agora precizează că, recent, Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv Concepția de reformare a Procuraturii Generale. Potrivit documentului, bugetul va fi stabilit separat şi aprobat într-un alt mod decât cel de până acum, modalitate care va asigura excluderea pârghiilor de influenţă asupra instituţiei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.