Moldova ICT Summit: Conferință internațională privind drepturile și libertățile fundamentale ale utilizatorilor de Internet din Republica Moldova

Moldova ICT Summit: Conferință internațională privind drepturile și libertățile fundamentale ale utilizatorilor de Internet din Republica Moldova

Joi, 28 aprilie, în cadrul proiectului „Consolidarea respectării drepturilor omului în procesul de implementare a Agendei Digitale a Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Consiliul Europei, se va organiza conferința internațională: „Ziua Drepturilor și Libertăților Fundamentale ale Utilizatorilor de Internet”.  Evenimentul are ca scop promovarea ideii de platformă multi-instituțională cu privire la Internet în Republica Moldova, în vederea abordării viziunii Consiliului Europei și a Republicii Moldova cu privire la politicile în domeniul internetului, centrate pe oameni.

Raportorii și participanții conferinței vor discuta și împărtăși bunele practici și experiențe în materia drepturilor omului cu privire la Internet și modele de platforme multi-instituționale. Discuțiile de asemenea, vor accentua necesitatea armonizării cadrului legal al mediului online al Republicii Moldova cu standardele Consiliului Europei în vederea remedierii încălcărilor drepturilor omului și ale altor interferențe cu libertatea de exprimare și dreptul la viața privată.

Dl Vasile Botnari, Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova, Dl Jose-Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, E.S. Dl Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Dl Dirk Van Eeckhout, Reprezentantul Permanent al Regatului Belgiei pe lângă Consiliul Europei, Dl Michael Yakushev, Vicepreședintele ICANN pentru Europa de Est, vor avea un cuvânt de salut.Pe parcursul conferinței, participanții vor adopta o declarație ce va evidenția principalele obiective în vederea protecției drepturilor omului cu referire la Internet în Republica Moldova, implementarea căreia va asigura un dialog loial multi-instituțional.

Publicitate

Această conferință este organizată în cadrul Moldova ICT Summit 2016 în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova, ICANN, OGI și Asociația Națională a Companiilor Private din domeniul TIC din Moldova.

Inaugurarea conferinței va avea loc la ora 09:00 (ora locală), joi, 28 aprilie 2016, în cadrul Hotelului Radisson Blu Leogrand (sala de conferință Raut), str. Mitropolit Varlaam, 77 (intrarea din strada Vlaicu Pârcălab). Limbile de lucru ale evenimentului sunt engleza și româna, cu asigurarea interpretării simultane.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal